Horror On Black Hills – Absence EP (2019)

Uruguayn Montevideosta tuleva Horror On Black Hills on takonut black-vaikutteista death metalliaan jo kahdeksan vuoden ajan ja saldoksi on kertynyt kaksi täyspitkää sekä yksi EP. Debyyttilevy ”An Empty Throne” (2014) ei vielä herättänyt suurempaa kiinnostusta muualla kuin bändin kotimaassa. Kolme vuotta myöhemmin ilmestynyt ”Crowned By Mortician Lights” onnistui jo paremmin ja se sai huomiota Euroopan underground-metallipiireissä asti.

Viime vuonna päivänvalon näki ”Absence”-EP ja kolmen vuoden takainen onnistuminen saa jatkoa. Neljän biisin mittainen näyttö nykykunnosta on hurja ja vajaat 17 minuuttia juokseva äänite on melkoinen pyörremyrsky.

Bändin rivistössä tapahtui pari muutosta edellisen albumin jäljiltä, joista suurimpana vokalistin vaihtuminen. Mikrofonin varteen löydetty Fabián Machado on juuri sopiva lisäys kokoonpanoon ja miehen väkevä ulosanti hengittää hienosti lisää voimaa tasokkaisiin kappaleisiin.

”Absence” on julkaisu, johon kannattaa tutustua, mikäli tahtoo nautiskella kuolonmetallinsa black metal -vaikuttein. Uruguaylaisryhmän iskut ovat raskaita sekä tehokkaita, eikä osumaprosentissa ole valittamista. Bändi on ottanut urallaan suuria kehitysaskelia ja tämän tasoisilla biiseillä pääsee jo pitkälle.

4+/5

Miika Manninen

1. Absence
2. Reapers Of Faith
3. Dogma
4. Labyrinth Of Doom

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here