Gloomy Grim – Obscure Metamorphosis EP (2018)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Pääkaupunkiseudulta kotoisin oleva black metal -ryhmä Gloomy Grim ei hyydy. Ensi vuonna jo 25 vuoden iän saavuttava veteraani julkaisi viime vuoden elokuussa neljä tuimaa iskua sisältävän EP:n. Reilut 13 minuuttia kellottavan ”Obscure Metamorphosiksen” perusteella Agathon kavereineen on edelleen iskussa.

”Crawling Saviour” potkaisee levyn käyntiin reippaalla otteella ja biisi tuntuu olevan jo täydessä vauhdissa play-napin painuessa pohjaan. Bändin kosketinvetoinen black metal tarjoaa kylmää kyytiä, niin tällä raidalla kuin myös koko julkaisun mitalta. Koskettimien lisäksi sekaan on heitetty kitarasooloa tuomaan sävellyksiin lisää syvyyttä Agathonin tuiman vokalisoinnin ohella.

Bändi on saanut uusiin biiseihin kylmän ja pimeän tunnelman. Kaikki neljä sävellystä ovat toimivia, mutta täydellinen onnistuminen ”Obscure Metamorphosis” ei silti ole. Tarjolla on perusvarmaa suoritusta ilman harha-askelia, mutta ”Crawling Saviourin” tasoisia ässiä saisi olla lisää. Kaikesta huolimatta näiden kappaleiden perusteella Gloomy Grimilla on vielä annettavaa ja sävelkynässä on terää jäljellä.

3-/5

Miika Manninen

1.Crawling Saviour
2.Stars Above Me
3.The Lord Of Light
4.Impressive Physical Sight

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here