Frosttide – Decedents Enshrined EP (2018)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.
MAINOS:Ensi vuonna 10 vuoden iän saavuttava keski-suomalainen melodeath/folk -yhtye Frosttide on talven korvalla täällä taas. Tasaista julkaisutahtia ylläpitäneen, kolmikoksi muokkautuneen yhtyeen edellisestä täyspitkästä (”Blood Oath” 2015) on ehtinyt vierähtää jo pieni tovi. Viime vuonna saatiin toki uusi julkaisu singlen muodossa ja nyt on vuorossa ”Decedents – Enshrined” -EP. Kyseessä ei ole täysin uusi julkaisu, vaan päivitetty versio toukokuussa päivänvalon nähneestä ”Decedents”-minilevystä.

Uusien biisien kappalerakenteet ovat komeita matkoja eeppisyyden ja mahtipontisuuden maailmaan, kuten aiemmassa materiaalissa on totuttu kuulemaan. Biisien instrumentaaliversioiden lisääminen normivetojen jatkoksi on tämän vuoksi tervetullut ja toimiva idea. Wintersun/Ensiferum– vertauksilta tuskin voi välttyä, mutta mikäs tässä, hyviä biisejä jyväskyläläisillä jälleen on tarjota.

Levyn materiaali on tasaisen vahvaa keskenään, eikä mikään viidestä sävellyksestä jää muiden jalkoihin. Parhaat säväykset tarjoaa hienon sävellyksen ympärille rakennettu ”Revenant”. Kahdeksan minuuttia juokseva eeppinen teos pitää otteessaan koko pituutensa ja on hyvä esimerkki bändin luovuudesta.

Kokonaisuutena kyseessä on hyvä näyttö Frosttiden nykykunnosta. Bändin kovimmasta suorituksesta ei silti puhuta, mutta kyseessä on maukas välipala seuraavaa täyspitkää odotellessa. Biisit ovat hyviä ja niissä on jo aiemmilta julkaisuilta tuttuja sekä tarttuvia koukkuja. Talvi tulee ja tässä tarjotaan mitä sopivinta taustamusiikkia kylmimpään vuodenaikaan.

3+/5

Miika Manninen

1.Ocean´s Peace
2.Tranquility
3.Carved Into Ice
4.Final Hour
5.Revenant
6.Ocean´s Peace (instrumental)
7.Tranquility (instrumental)
8.Carved Into Ice (instrumental)
9.Final Hour (instrumental)
10.Revenant (instrumental)

Metalliluolan Frosttide-haastattelun saa lukuun linkistä.

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.