Final Dawn – Minä olen pimeys (2020)

Kansikuva: Final Dawn

20 vuotta kestänyttä taivaltaan uudella ”Minä olen pimeys” -pitkäsoitolla juhlistava Final Dawn ei ole pitänyt kiirettä levyjulkaisun kanssa. Debyytti ”Under The Bleeding Sky” ilmestyi 2004 ja seuraajaa odoteltiin tähän hetkeen saakka.

Reilut 40 minuuttia kellottava albumi tarjoaa melodista death metallia pahaenteisellä ja black metal -vaikutteisella twistillä. Kappalemateriaalin seasta löytyy muutama lupaava työnäyte, mutta kokonaisuutena levy jää keskinkertaiseksi.

”Minä olen pimeys” on parhaimmillaan ensimmäisten henkäystensä aikana. ”Noitarumpu”/”Til The Bitter End”/”The Fisherman” -avauskolmikon tasoista materiaalia tarvittaisiin lisää. Levyn loppupuoli ei sisällä pahoja floppeja, mutta biisien laatu ei yllä siihen, että niistä jäisi suurempia jälkiä mieleen.

6+/10

Miika Manninen

1. Noitarumpu
2. Til The Bitter End
3. The Fisherman
4. Celtic Honour
5. Satan´s Hourglass
6. Chaos Makes Us Alive
7. Welcome To War
8. Fires Of The North

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here