Existence Depraved – Hectivity EP (2019)

Mainos:
Saarihelvetti

Tamperelainen Existence Depraved avaa omalta osaltaan pelin julkaisujen suhteen ”Hectivity”-nimisellä EP:lla. Kyseessä on Crystalic-nimisestä yhtyeestä tuttujen Arto Tissarin sekä Toni Tieahon sivuprojekti, joka perustettiin vuonna 2018. Musiikillisesti kyseessä on irtiotto pääbändin melodisesta death metallista ja eteenpäin tarvotaan perinteisemmän ilmaisun turvin.

Reilun 25 minuutin ympärille muodostettu viiden kappaleen mittainen matka tarjoaa otteessaan pitävän tunnelman siivittämänä miellyttävän kuuntelukokemuksen. Biisit ovat tasaisen hyviä, niissä on sopivasti melodisuutta sekä tarttuvuutta, mutta myös raskautta ja melankoliaa. Puhtaasti laulavan Tieahon vokalisointi täydentää kattauksen ja miehen ääni sopii hienosti kuvaamaan musiikin luomaa tunnelmaa.

Kokonaisuutena ”Hectivity” on onnistunut pelinavaus ja Tissari/Tieaho ovat onnistuneet luomaan ehjän sekä toimivan kappaleviisikon. Yhtään suurta hittiä ei mukana ole, eikä mikään sävellys nouse selkeästi ylitse muiden, mutta lopputuloksesta on myös hankala löytää huomautettavaa. Näiltä äijiltä kuulisi mielellään lisää musiikkia tämän projektin osalta, tämä nimittäin toimii.

3+/5

Miika Manninen

1.Solitary Star
2.Self-Reflection
3.Endless Loop
4.Dark Storms
5.Mental Hunt

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän