Excalion – Emotions (2019)

Keski-Suomessa majaansa pitävä melodisen ja progressiivissävytteisen voimametallin erikoisryhmä Excalion julkaisee odotetun vitoslevynsä ”Emotions”. Bändi on saanut aikaan laadukasta materiaalia läpi vuonna 2000 alkanutta taivalta ja samankaltaista jatkumoa odotetaan myös nyt.

Etupeltoon julkaistu ”Sunshine Path” iski päin näköä tarttuvuudellaan ja melodioillaan. Biisi oli hyvä ja odotuksia nostattava ensikosketus Excalionin uuteen materiaaliin. Samankaltaista, vahvasti Tarot-vaikutteista melodiapommitusta kuullaan myös muiden raitojen kohdalla. Erityisesti kolmosbiisi ”Lost Control” nousee komeasti esiin, eikä vähiten vokalisti Marcus Långin huikean laulusuorituksen ansiosta.

Albumin muu materiaali on pääasiassa tasaista, eikä suuria floppeja tule vastaan. Toisaalta alkupään parhaimpien osumien tuntumaan yltää vain pari muuta kappaletta. Keskivaiheille sijoitettu ”The Golden Horde” jyllää komeiden kosketinkuvioidensa voimalla ja omaa mukavasti tarttumapintaa. Päätöksenä kuultava 8-minuuttinen ”Callsigns” puolestaan sisältää maukkaan kertosäkeen sekä hienoja instrumentaaliosuuksia. Molemmat biisit runnovat itsensä levyn kärkikastiin ja ovat vakuuttavia todisteita bändin sävellystaidosta.

”Emotions” on juustoinen ja siirappinen. Siinä on tarttuvuutta, mutta se on myös samalla aavistuksen kimurantti albumi. Osa kappaleista aukeaa nopeasti, mutta progressiiviset osat heittävät sopivasti haastetta peliin ja kokonaisuuden eteen on uhrattava pieni tovi aikaa. Joku voi kokea levyn liian imeläksi, mutta kyllä tämä hyvä on, siitä ei pääse mihinkään. Parhaimmillaan Excalion kykenee tarjoamaan komeankuuloista korvakarkkia, mutta huima liito ei kanna koko levyn mittaa. ”Emotions” on tästä huolimatta on oiva todiste siitä, että Konnevedellä osataan edelleen tehdä hyvää metallia.

8-/10

Miika Manninen

1.Trust
2.Sunshine Path
3.Lost Control
4.Solitude
5.Nightmariner
6.The Golden Horde
7.I Left My Heart At Home
8.The Mercy Racers
9.Callsigns
10.Deep Water (bonus track)

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän