Evil Drive – Ragemaker (2018)

MAINOS:

Kotkalainen Evil Drive vakuutti parin vuoden takaisella debyytillään ja ”Land of the Dead” olikin allekirjoittaneelle yksi kovimmista kotimaisista metallilevyistä vuonna 2016. Bändi kuulosti valmiille ja oppirahansa hyvin pitkälle jo maksaneelle sekä levyltä oli aistittavissa potentiaali saada aikaan vieläkin jyrkempää tavaraa tulevaisuudessa.

Siinä missä ”Land of the Dead” pelaa varman päälle, eikä lähde vierailemaan oman melodeath-karsinansa ulkopuolelle liiemmin, on ”Ragemaker” huomattavasti uskaliaampi, rohkeampi ja myös vahvempi tuotos. Nyt mukana on puhdasta laulua, kasarivaikutetta, vihaisempaa tykitystä, mitä esimerkiksi levyn nimibiisi vahvasti edustaa ja ennen kaikkea biisimateriaali on saatu viritettyä pari pykälää tarttuvampaan suuntaan.

Levyä ehdittiin pohjustaa useamman videobiisin voimin ja jokainen ennakkopala onkin ollut todella vahva näyttö bändin kehittymisestä ja biisimateriaalin parantumisesta. Erityisesti jo vuonna 2016 kuultu ”Anti-Genocide” ja puhtaita lauluja sisältävä, kerrassaan upea, ”Legends Never Die” ovat jo sellaisia syvyyspommeja, että odotukset alkoivat olla loppua levyä kohden melkoisen korkeat.

Huimiin odotuksiin vastataan, sillä ”Ragemaker” on kokonaisuutena ehjä albumi, jossa biisimateriaali on saatu hiottua todella toimivaan muotoon, eikä fillereitä ole seassa. Useammassa kappaleessa on selvää hittipotentiaalia ja usean videobiisin lisäksikin levyltä löytyy vielä melkoisen kovia vetoja. Etenkin levyn lopulle säästetty hitaampi pala,”Run Through the Dark”, on äärimmäisen hieno esimerkki kappaleesta joka voi kuulostaa kauniille örinälauluista huolimatta. Kyseinen kappale nouseekin levyn parhaaksi vedoksi ja biisin kertosäe vie ihon kananlihalle jokaisella kuuntelukerralla.

Evil Drive on tällä levyllä onnistunut todella komeasti ja vaikka debyytti jo hyvä olikin, mennään nyt jo aivan eri sfääreissä. Bändillä on selkeästi uskallusta ja kykyä tuoda musiikkiinsa rohkeitakin variaatioita, mutta silti onnistua kuulostamaan omalta itseltään. Tällainen uusiutumiskyky onkin äärimmäisen tärkeä osa-alue, kun pyritään erottumaan edukseen hyvinkin ruuhkaisessa genressä, jonka edustajia tuntuu löytyvän joka nurkasta.

Levyn päättävään Motörhead-lainaan on vielä pakko tarttua. Klassikon coveroinnin voi tehdä monella tavalla, esimerkiksi aivan päin helvettiä, kopioida biisin tylsästi ja sieluttomasti, tai sitten kappaleesta voi tehdä omannäköisensä. Evil Drive toimii viimeksi mainitun vaihtoehdon mukaisesti  ja saa biisiin loistavan draivin mukaan. Tämän version kuuleminen saa muuteinkin hyvälle tuulelle ja kuten bändi itsekin haastattelussa mainitsi, onhan se aika kuolematonta kun nainen laulaa ”if you squeeze my lizard, I´ll put my snake on you”.

8½ / 10

Miika Manninen

1. Intro (The Rage Is Rising)
2. Anti-Genocide
3. The System Is Dead
4. Fight To Die
5. Legends Never Die
6. Ragemaker
7. Fire Is Her Name
8. There Is No God
9. Run Through The Dark
10. Suicide Nation
11. Killed by Death (Motörhead Cover)

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.