Drakkar – Chaos Lord (2021)

Italialainen Drakkar on monille tuntematon nimi metallimaailmassa. Power metallin parissa operoiva bändi on tästä huolimatta toiminut jo vuodesta 1995 ja matkan varrelle on mahtunut viisi täyspitkää albumia sekä muutama EP.

Kuudes pitkäsoitto ”Chaos Lord” näki päivänvalon hiljattain ja kuusikko jatkaa viime vuonna ilmestyneen mainion ”Falling Down” -EP:n viitoittamalla tiellä. Drakkar paketoi voimametallinsa keskivertoa raskaampaan ja särmikkäämpään pakettiin samaan tyyliin, kuin esimerkiksi saksalainen virkaveljensä Brainstorm.

”Chaos Lordin” kappalemateriaali potkii tehokkain iskuin ja vokalisti Davide Dell’Orto tuo raspisemmalla tulkinnallaan biiseihin lisää syvyyttä sekä voimakkuutta. Levyltä ei ehkä löydy silmille tuhannen auringon voimalla lävähtäviä superhittejä, mutta esimerkiksi ”Lord Of A Dying Racen” ja ”True To The Endin” kaltaiset täsmäpommit ovat taattua laatua sekä hiton hyvin mukanaan vieviä biisejä.

Kokonaisuutena Drakkar on onnistunut uudella albumillaan ja veteraanit ovat hyvässä vedossa. Edelliset kaksi albumia, ”Run With The Wolf” (2015) sekä ”When Lightning Strikes” (2012), olivat tasokkaita levyjä jotka nostivat bändiä uudelle tasolle ja ”Chaos Lord” on taas tasokas yksi askel eteenpäin. Tähän kaaoksen hallitsijaan kannattaa ehdottomasti tehdä tuttavuutta, jos tahtoo nauttia voimametallinsa raskaampien sävyjen kera.

8+/10

Miika Manninen

1. The Dreaming City
2. Lord Of The Dying Race
3. Horns Up
4. Chaos Lord
5. Through The Horsehead Nebula
6. The Battle (Death From The Depths – pt. II)
7. And He Will Rise Again
8. Firebird
9. The Pages Of My Life
10. True To The End

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here