Decrowned – Hansel´s Nightmare EP (2019)

Vuonna 2017 perustettu Decrowned julkaisi viime vuonna lupaavan ja onnistuneen ”Weight Of The Dark Sky” -EP:n. Potentiaalia huokuva tarina sai jatkoa vahvan ”Singularity”-singlen voimin vielä saman vuoden lopulla. Nyt esiin marssitetaan esiin jo aiemmin digitaalisena sekä kolmen biisin vahvuisena ilmestynyt ”Hansel´s Nightmare” -EP. Erona edelliseen versioon on se, että tuore äänite sisältää kolme lisäbiisiä aiemmin kuultujen lisäksi.

Bändin musiikki on monipuolista metallia, jossa pääosaa esittävät runsas melodisuus, progressiiviset koukerot ja puhtaiden sekä örinälaulujen hienosti yhteen sovitettu harmonia. Vaikutteita on haettu mm. länsinaapurin suurilta nimiltä kuten Soilwork ja In Flames, mutta vinkkejä on poimittu talteen myös perinteisemmän heavy metallin maailmasta.

Heti ensimmäisillä kuunteluilla käy selväksi, että joensuulaiset ovat ottaneet kehitysaskelia reilun vuoden aikana. Edistystä on tapahtunut niin tuotantopuolella, kuin musiikillisesti. Uusien kappaleiden rakenteet ovat parin pykälän verran haastavampia sekä monimutkaisempia kuin aiemmin ja tästä johtuen ”Hansel´s Nightmare” ei ole läpihuutojuttu.

Levyn kappaleista erottuvat edukseen bändin tähänastisen tuotannon melankolisin tuotos ”Ships Leave” sekä ”Iron Maiden”-lopetuksella varustettu tunnelmallisempi ”Darkwaltz”. Kuuden biisin joukosta pisimmän korren vetää ehdottomasti suoraviivaisen tehokkaalla sekä hienolla kertosäkeellä varustettu ”Delirium”.

Kokonaisuutena ”Hansel´s Nightmare” on hieno ja onnistunut julkaisu, jonka todellinen sielukkuus vaatii työtä tullakseen esiin. Kappaleissa on runsaasti koukkuja, jotka tarraavat kiinni lähtemättömästi ja palkitsevat materiaalin eteen tehdyn työn. Bändi on löytänyt oman tyylinsä ja palaset alkavat loksahtaa viimeisen päälle kohdalleen. Tämä porukka kannattaa ottaa seurantaan, äijien touhu on vakuuttavaa.

4+/5

Miika Manninen

1.Hansel´s Nightmare
2.Ships Leave
3.Fortress
4.Darkwaltz
5.Delirium
6.Crowncrusher

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here