Decrowned – Weight Of The Dark Sky EP (2018)

Joensuusta kotoisin oleva Decrowned ei ole pahemmin peukaloitaan pyöritellyt, sillä vuonna 2017 perustettu yhtye on jo nyt ehtinyt julkaisupuuhiin EP:n tiimoilta ja heti kärkeen täytyy sanoa Kummelia lainaten: ”Kylä lähtee!”

Bändi luokittelee musiikkinsa karkeasti melodiseksi metalliksi ja vaikutteita on haettu mm. In Flamesilta, Diablolta ja Soilworkilta. Kuultavissa on myös kaikuja mm. Sentencedin, Iron Maidenin ja Metallican tuotannoista, mutta mukana on kuitenkin tiettyä omaperäisyyttä, joka nostaa huomattavasti yhtyeen kiinnostavuutta.

Levyn lähtiessä käyntiin olin jokseenkin varma, että laulupuoli hoidetaan pelkästään örinän turvin, mutta yllätyksekseni salibandyssakin ansioitunut Miikka Hulmi (kyseessä on viisinkertainen SM-mitalisti ko. lajissa!) vetää vokaalit lähes kokonaan puhtaasti. Tämä on ehdottomasti positiivinen seikka, sillä saman tyyppistä musiikkia rankemmilla lauluilla on tarjolla hurja määrä. Näin Decrowned onnistuu ehdottomasti erottumaan edukseen lähes poikkeuksellisen suuresta otoksesta bändejä.

”Weight Of The Dark Sky” sisältää neljä keskenään äärimmäisen tasaista biisiä, joissa kaikissa on koukkuja mukava määrä mukana ja bändin joukkuepeli on myös hienoa kuultavaa. Kappaleet ovat monipuolisia sävellyksiä, mukana on paljon kosketinosuuksia, naislaulua ja päätösbiisi ”The Everturning Wheel” sisältää hieman örinälaulua. Kaiken kaikkiaan kyseessä on vahva näyte bändin kunnosta ja biisinkirjoitustaidoista.

Decrowned yllättää ”Weight Of The Dark Skylla” äärimmäisen positiivisesti jäätävällä avojään pommilla, täysin puun takaa ja tarjoaa vuoden kovimman kotimaisen minijulkaisun tähän mennessä. Nyt ei kun vaan täyspitkää tiskiin. Tätä lisää!

4-/5

Miika Manninen

1.Bridges Burning
2.Lament
3.Buried With My Enemies
4.The Everturning Wheel

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here