Cellar Skulls – Cancer (2019)

Cellar Skulls on Etelä-Suomalainen yhtye jolla on aiempaa julkaisuhistoriaa singlen sekä EP:n verran. Joulukuussa julkaistu ”Cancer” on monipuolisella otteella toteutettua melodista death metallia paiskovan ryhmän debyyttitäyspitkä.

Saatekirjeen mukaan ”Cancer” on projektilevy, joka on toteutettu useamman vokalistin kera. Vajaan tunnin kellottava sekä 9 raidan ympärille koottu kokonaisuus onnistuu vakuuttamaan ja kyseessä on vahva albumi.

Moni saattaa kokea levyn monipuolisen ilmeen häiritsevänä, mutta kokonaisuuden punainen lanka pysyy silti hyvin hallussa. Bändi liikkuu pääasiassa melodisen kuolon maailmassa, mutta muutama onnistunut ryöstöretki tehdään muiden genrejen puolelle. ”Witheringin” melodisen heavy/power metallin puolelle äityvä meno kuin myös päätösbiisi ”Gonen” tunnelmoivampi ilmaisu istuvat ennakkoluuloista huolimatta hienosti samaan muottiin muun materiaalin kanssa.

”Cancer” on pätevä pelinavaus, joka kannattaa ottaa haltuun mikäli melodinen death metal kolahtaa. Bändi kilpailee runsaasti kansoitetussa genressä, jossa edukseen erottuakseen täytyy saada kasaan jotain poikkeuksellista. Tässä levyssä on sitä kuuluisaa jotain.

8-/10

Miika Manninen

1. Cancer
2. Expiration
3. Pain
4. Elinkaari
5. Nightmare
6. Nothing
7. Withering
8. Alone
9. Gone

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän