Cardinals Folly – Defying The Righteous Way (2020)

Helsinkiläinen Cardinals Folly julkaisi odotetun viidennen albuminsa ”Defying The Righteous Way” saksalaisen Rafchild Recordsin kautta. Mm. Black Sabbathilta, Pentagramilta, Iron Maidenilta sekä Manilla Roadilta vaikutteita omaksuneen monipuolisen doom metalli -bändin uusi tuotos vaikutti äärimmäisen lupaavalle ennakkomaistiaisten perusteella. Kävi jopa mielessä, voisiko kyseessä olla yhtyeen tähänastisen uran paras levy.

Albumin materiaali on kautta linjan vahvaa tekoa. Melodisuus ja rivakammat heavy-hyökkäykset (”Deranging The Priest”) sulautuvat yhteen eeppisempien hetkien (”The Great Santur”) sekä perinteisempien doom-kappaleiden (”Strange Conflict”) kanssa. Sävellyksistä löytyy tarttumapintaa ja toimivia riffejä, eikä mukaan ole päästetty heikkoja täytebiisejä, jotka sotkisivat hyvää tunnelmaa.

”Defying The Righteous Way” ei välttämättä kilpaile ”vuoden metallilevy”-tittelistä, eikä se ole oman genrensä merkkiteos, mutta onnistunut albumi se silti on. Kyseessä on Cardinals Follyn paras tuotos tähän mennessä ja levyä voi suositella varauksetta. Tämä rieska kannattaa ehdottomasti ottaa haltuun.

8+/10

Miika Manninen

1.Stars Align Again
2.Deranging The Priest
3.Witchfinders
4.The Great Santur
5.The Living Dead
6.Ultra-Violence
7.Last House On The Left
8.Strange Conflict

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän