MAINOS:Uuden ”Arsonist Of The Soul” -albumin 22.10.2021 julkaisevan Burning Pointin kitaristi Pete Ahonen kävi Metalliluolan jututettavana.

Useassa bändissä urakoivan pitkän linjan muusikon kanssa käytiin läpi mm. uuden albumin syntyvaiheita, tulevia mahdollisia keikkoja sekä musiikkimaailman tilannetta suoratoistopalveluiden sekä fyysisten äänitteiden osalta.


Burning Pointilta tulee lokakuussa odotettu kahdeksas albumi “Arsonist Of The Soul”. Erosiko uuden levyn tekoprosessi edeltäjistä?

No ei perustasolla, mutta tietenkin se kun kokoonpano vaihtui melkein kokonaisuudessaan toi omat haasteensa aikatauluihin. Esim. rummut kerettiin jo nauhoittaa, mutta toki uusi rumpali Tuomas (Jaatinen) sitten takoi ne uudelleen. Seuraava tehdään sitten (johon biisit on jo tehty suurimmaksi osaksi) hieman nopeammalla aikataululla eli mahdollisesti ensi vuonna jo seuraava, riippuu toki labelin suunnitelmista.

Uudella albumilla lauluista vastaa ensimmäistä kertaa italialainen Luca Sturniolo. Mistä nappasitte miehen remmiin?

Luca tavattiin muutamia vuosia sitten kun oltiin Burning Pointin kanssa soittamassa samoissa kekkereissä. Tultiin heti hyvin juttuun ja kun rupesin miettimään uutta vokalistia hän tuli mieleen. Luca on kokenut muusikko ja ääni taipuu moneksi. Mielestäni tämä uusi levy tuo paljon uusia puolia Lucan äänestä esille ja ihmiset varmasti diggailevat!

Vallitsevan maailmantilanteen vuoksi on vaikea ennustaa tulevaa, mutta onko kotimaan keikkoja suunnitteilla “Arsonist Of The Soulin” myötä?

Tilanne on kyllä vaikea, mutta meillä on uusi keikkamyyjä joka tekee töitä koko ajan keikkojen eteen. Toivotaan, että pääsemme jyrryyttään, palo on kova!

Euroopassa levyä odotetaan ja bändi tuntuu kiinnostavan kovasti, kuten myös aiemmin. Onko ulkomailta tullut kyselyjä keikkojen osalta?

Eurooppa tosiaan on innostunut aina meidän kamasta, mikä on helvetin hienoa! Kyllä sieltä aina kyselyjä tulee, mutta levymyynnit yms. näyttää sitten mikä on tilanne keikkojen suhteen. Toivotaan toivotaan 🙂

Kuva: Raisa Krogerus

Olet mukana ainakin Burning Pointissa, Ghost Machineryssa sekä Stargazeryssa. Nyt liityit myös Fire Actioniin. Tuleeko ikinä aikataulutusongelmia näin monen aktiivisen bändin kanssa?

No juu, paljon tulee tehtyä ja kyllä vielä ollaan pysytty enempi vähempi aikatauluissa. Toki vuorokaudessa vois muutama lisätunti olla..Mutta rakkaudesta lajiin….

Olet myös tehnyt mm. yhden soolosinglen. Onko kokonainen sooloalbumi mahdollisesti suunnitteilla?

Joo se biisi kummitteli vuosia tuolla studion koneella ja sitten päätin tehdä siihen sanat. Siitä tuli sen verran hyvä mielestäni, niin julkaisin sen diginä. No itseasiassa muutaman kaverin kanssa olen jo alustavasti kysellyt tulisivatko he soittamaan soololevylle ja ovat lupautuneet. Tässä samalla koonnut sitä ekaa sooloa myös, mutta näillä näkymin albumi tulee englanniksi. Tällä hetkellä minulla on noin 40 “ylimääräistä” biisiä, joten vaikea valita soololevyn materiaalia.

Kirjoitat suuren osan edustamiesi yhtyeiden musiikista. Kun alat säveltää, tuleeko yleensä heti sellainen fiilis, että: “Tämä on Burning Pointin biisi, tai että tämä on Stargazerya!”?

Kyllä se aika nopeaan jo omassa päässä selkiytyy mille bändille se tehdään.

Keräilet levyjä ja kokoelmasi on melkoinen. Nykyään fyysiset äänitteet ovat joutuneet antamaan tilaa erilaisille suoratoistopalveluille yms. Näetkö tämän uhkana vai mahdollisuutena?

Juu on tullut muutama levy hommattua reilun vajaan 40 vuoden aikana ja toki uusia tulee koko ajan. Hamsteri tykkää, lompuuki ei. Kyllä se täytyy mahdollisuutena ottaa kun nykynuoriso suurimmaksi osaksi taitaa diginä niitä kuunnella sekä hommata.

Burning Pointin debyyttialbumi “Salvation By Fire” saa tänä vuonna täyteen 20 vuotta. Onko tämän merkkipaalun osalta mitään erityissuunnitelmia?

Katos perkele, en ole tuota edes ajatellut..hmmm, täytyy tuumia…tosin vuotta ei niin paljon ole jäljellä, mutta tuumitaan.

Viekö Kärpät kiekkoliigan mestaruuden?

Olen aina ollut niitä miehiä, jotka ei niin huutele etukäteen, saattaa pettymys iskeä. Mutta toivotaan!

Terveisesi Metalliluolan lukijoille.

Suuri kiitos Metalliluolalle tästä haastattelusta! Ja iso iso kiitos ihmisille, jotka tukevat Burning Point-yhtyettämme, olette arvokkaita! Toivotaan, että pidätte uudesta “Arsonist Of The Soul” -albumista \m/

Burning Point on:
Luca Sturniolo – laulu
Pete Ahonen – kitara
Pekka Kolivuori – kitara
Tuomas Jaatinen – rummut
Jarkko Poussu – basso
Matti Halonen – koskettimet

Haastattelu: Miika Manninen

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.