Brothers Of Metal – Emblas Saga (2020)

Ruotsalainen Brothers Of Metal iski kuin salama kirkkaalta taivaalta vuonna 2017. ”The Prophecy Of Ragnarök” -debyytti tarjoili viimeisen päälle tarttuvaa heavy/power metal- korvakaramellia ja levy sai osakseen suuren määrän suitsutusta. Eikä syyttä, albumi löytyi myös allekirjoittaneen listojen kärkipäästä tuona vuonna, mutta jo tuolloin mielessä kävi mitä seuraavaksi? Pystyisikö vastaavaa menestystä toistamaan uudelleen?

Tehtävä tuntui olevan mahdoton, eikä Brothers Of Metalin onnistumiselle uskaltanut suuria panoksia lyödä. Pian päätökseensä tulevan vuoden alkumetreillä päästiin sitten viimein kuulemaan, mitä ruotsalaisleirissä oli saatu aikaan kun ”Emblas Saga” ilmestyi tammikuun alkupäivinä.

Bändi ei ole lähtenyt tekemään suuria muutoksia ja päällisin puolin kaikki näyttää lupaavalle. Karu totuus alkaa paljastua kuuntelukertojen kasaantumisen myötä. Mats Nilssonin, Joakim Lindbäck Erikssonin ja erityisesti Ylva Erikssonin muodostama laulajakolmikko toimi hienosti debyytillä, mutta nyt kolmen erilaisen äänen tuoma yllätysmomentti ei enää toimi yhtä tehokkaasti.

Pahiten levy floppaa sävellystensä osalta. Bändi hoitaa hommansa hyvin ja tuotanto on edelleen tasokasta, mutta lopputulos on kuin debyytti ilman sen huippubiisejä. Kappaleista ei yksinkertaisesti löydy samaa voimaa, jota ”The Prophecy Of Ragnarök” pursusi. Parhaimmillaan kappaleet ovat samaa luokkaa kuin debyytin keskikastin vedot, eikä esimerkiksi ”Yggdrasilin” majesteettisuudesta tai ”Fire, Blood And Steelin” tarttuvuudesta ole tietoa.

Parhaimmillaan ”Emblas Saga” pitää hetkellisesti otteessaan, mutta lopputulos on silti pettymys. Toki debyytillä oli myös omat tasapaksut hetkensä, mutta nyt niitä on enemmän ja vastaavasti juuri nuo keihäänkärjet, jotka iskivät tajuntaan toden teolla, puuttuvat. Pyyhkeistä huolimatta ”Emblas Saga” ei ole täydellinen floppi, mutta se on edeltäjäänsä verrattuna liian tasapaksu ja pudotus huipulta on turhan suuri.

6½/10

Miika Manninen

1. Brood Of The Trickster
2. Powersnake
3. Hel
4. Chain Breaker
5. Kaunaz Dagaz
6. Theft Of The Hammer
7. Weaver Of Fate
8. Njord
9. Emblas Saga
10. Brothers Unite
11. One
12. Ride Of The Valkyries
13. To The Skies And Beyond

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here