Blowtorch – Hangoverdose (2020)

Porista kotoisin oleva Blowtorch on perustettu vuonna 2014 ja bändillä on jo tähän mennessä takanaan kohtuullisen värikäs historia. Useampia miehistön vaihdoksia ja yhden lopettamisen kokenut ryhmä on haasteista huolimatta löytänyt kipinän jatkamiselle ja helmikuun lopulla päivänvalon näki debyyttialbumi ”Hangoverdose”.

Blowtorch kuvaa musiikkiaan ”alkoholin makuiseksi hard rockiksi” ja tähän on helppo samaistua biisien osittain kieli poskessa väännettyjä lyriikoita tarkasteltuaan. Esimerkiksi levyn tarttuvimpiin ralleihin kuuluvan ”Asses On Shouldersin” kertosäkeen ”Perseet olalla/jallukolalla/kippis ja kulaus/hölökyn kölökyn” -tyyppiset säkeet tuovat hymyn huulille.

Bändi ei yritä olla kiiltokuvamainen stadionluokan hard rock -akti vaan pikemmin likaiseen duunarihaalariin pukeutunut räkäisempi ja savuntuoksuinen klubibändi. Porilaiset ovat omalla mukavuusalueellaan suoraviivaisissa ja melodisemmissa kappaleissa. Myös tunnelmoivampia ja hitaampia sävellyksiä on onneksi uskallettu ottaa mukaan. ”Starmachinen”, ”Void Bearerin” sekä ”Unborn Son Of Armageddonin” tapaiset biisit tuovat mukavasti vaihtelua täräkämmän ilmaisun keskelle.

”Hangoverdose” on lupaava pelinavaus ja levyltä löytyy muutamia hyviä koukkuja. Suuria hittejä ei vielä löydy, eivätkä porilaiset osu kultasuoneen, mutta parhaimmillaan albumi tarjoaa viihdyttävää ja helposti omaksuttavaa musiikkia. Heikoimmillaan taso pääsee laskemaan ja muutamat biisit jäävät suoranaisesti täyteraidan rooliin. Tästä huolimatta ”Hangoverdose” on kuin ryyppyreissu, jonka jäljiltä ei kärsi krapulasta. Onnistunut retki siis.

7-/10

Miika Manninen

1.Natural Porn Killers
2.Celebrate (My Suicide)
3.Asses On Shoulders
4.Starmachine
5.Leathers
6.Barbados
7.Weekend Warriors
8.Euphoria
9.Second
10.Void Bearer
11.Unborn Son Of Armageddon

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.