Arched Fire – Remote Control (2021)

1. Hindsight 20-20 2. Back On Track 3. Remote-Controlled End 4. Crawling Down 5. … And Rise Away 6. A.T.W. 7. Wormhole 8. Escape 9. Futile 10. From Dust To Dust
MAINOS:

Arched Fire on Kemijärvellä alun perin jo vuonna 1989 perustettu yhtye. Tuolloin bändin jäsenet olivat juuri ja juuri nykystandardien mukaan mopokortti-iässä ja lupaavasta alusta huolimatta lähtivät tuolloin eri suuntiin.

Hieman kypsemmällä iällä yhtye kaivettiin pöytälaatikosta esiin ja debyyttialbumi “Remote Control” näki päivänvalon. Arched Firen musiikki on speed/heavy metal-akselilla rouhivaa paahtoa ja täytyy sanoa, että meno on yllättävän vakuuttavaa.

Biisimateriaali on laadukasta ja bändillä on instrumenttinsa hienosti hallussa. Tiukka speed-tykitys yhdistettynä melodiseen ja parhaimmillaan hyvin tarttuvuuteen saa aikaan nautinnollisen kuunteluelämyksen, johon vokalisti Kristian Herkman luo tulkinnoillaan lisää voimaa. Muutama heikompi hetki sekaan mahtuu, mutta mitään katastrofaalista sulamista ei jouduta todistamaan.

Kokonaisuutena “Remote Control” on saamistaan pienistä pyyhkeistä huolimatta pätevä debyyttilevy. Mitään tässä ei keksitä uudelleen, eikä voida puhua vuosituhannen kovimmasta kotimaisesta metallilevystä, mutta pirun onnistunut tekele tämä silti on. Toivotaan, ettei seuraavaa albumia tarvitse odotella 30 vuotta.

8-/10

Miika Manninen

1. Hindsight 20-20
2. Back On Track
3. Remote-Controlled End
4. Crawling Down
5. … And Rise Away
6. A.T.W.
7. Wormhole
8. Escape
9. Futile
10. From Dust To Dust

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.