Alasin – Harharetket (2018)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Turkulainen Alasin julkaisi debyyttialbuminsa ”Harharetket” viime marraskuun alussa. Kyseessä on kokenut nippu, sillä ikää löytyy jo 16 vuoden ja parin pienemmän julkaisun verran. Alun perin Trio Niskalaukauksen jalanjäljissä perustetun ryhmän ilmaisu on kehittynyt reilusti vuosien saatossa. Musiikkityyliä on viety äsken mainitun edustamasta ”ränttätänttähevistä” progressiivisemman sekä melodisen rockin suuntaan.

”Harharetket” on helppoa kuunneltavaa ja bändin suorittamisesta välittyy vuosien kokemus. Kokonaisuutena turkulaiset ovat saaneet kasaan ehjän levyn, eikä biisimateriaalin sekaan ole pahoja huteja eksynyt. Muutamassa kappaleessa on hyviä koukkuja ja mieleen jäävää tarttuvuutta.

Erityisesti edukseen erottuvat ”Illuusio” sekä päätöksenä kuultava ”Harharetket”. Ensin mainittu lähtee liikkeelle mehukkaalla riffillä ja kappaleen raskaampi ote istuu bändin käsiin hienosti. Jälkimmäinen puolestaan on tunnelmoivampi teos, joka marssittaa esiin tarttuvaa melodiaa.

”Harharetket” tarjoaa reilut 40 minuuttia hyvää taustamusiikkia, mutta tajuntaa räjäyttävään tai poikkeukselliseen hittisateeseen se ei kykene. Kaikesta huolimatta Alasin nappaa varmasti itselleen uutta kuulijakuntaa ja erityisesti YUP/CMX-akselin ystävien kannattaa ottaa tämä teos kuunteluun.

7/10

Miika Manninen

1.Kartantekijä
2.Kysymys
3.DNA
4.Ääripäät
5.Illuusio
6.Diskopalo
7.Astuvansalmi
8.Kuori
9.Harharetket

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here