Abstrakt – Demo (2018)

Helsingistä kotoisin oleva Abstrakt pohjustaa toista täyspitkäänsä kolmen uuden biisin voimin. Sinfoniseksi dark metaliksi musiikkiaan kutsuvan yhtyeen debyytti ”Obsidian” vapautettiin yöhön vuonna 2013. Uutta materiaalia on purkitettu kaikessa rauhassa, sillä nyt tarjoiltavat raidat on nauhoitettu vuosina 2015-2017.

Debyytillä esiintyi kypsän kuuloinen ryhmä, jolla oli jo selkeästi visio siitä, mitä ollaan tekemässä ja mihin suuntaan halutaan jatkossa mennä. Nyt pari vuotta myöhemmin tuo ajatus tuntuu olevan edelleen kirkkaana mielessä ja jälki on myös sen mukaista.

Helsinkiläiset ovat muokanneet ilmaisuaan astetta raskaampaan suuntaan, mutta siten että ”Obsidianilla” vakuuttaneen bändin tuntee edelleen. Musiikin sama puoleensavetävä, tumma vivahde sekä sinfoniset elementit ovat edelleen läsnä. Orkestraatioita käytetään debyyttiin nähden hillitymmin, eivätkä ne loikkaa esiin joka kohdassa. Lähinnä ne erottuvat raskaiden sävellysten taustoilla tunnelmaa luovana mattona. Ilmaisua on tällä tavoin saatu tiiviimmäksi ja kappaleisiin on onnistuttu rakentamaan nerokkaasti yllättäviä koukkuja sinne tänne.

Levyn kappalemateriaali on ilahduttavan laadukasta ja tasaista keskenään. Minkäänlaista puutumista ei ilmene ja kolmen raidan kellottama reilu 18-minuuttinen katoaa kuin silmissä. Enemmän melodiseen black metaliin kallellaan oleva materiaali tuntuisi sopivan hienosti Abstrakstin käsiin ja kappaleista löytyy samoja savyjä kuin esimerkiksi ”Enthrone Darkness Triumphant”/”Spiritual Black Dimensions” –eran Dimmu Borgirista.

Abstrakt kuulostaa vakuuttavalta vuonna 2018 ja oppirahoista on maksettu suurin osa. Mikäli bändillä on lisää tämän tasoista materiaalia hihassaan, seuraava täyspitkä tulee olemaan todella kova julkaisu.

3½/5

Miika Manninen

1.From Chaos To Creation
2.Radiant Darkness
3.Inferno

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän