Inkvisitor – Dark Arts of Sanguine Rituals (2018)

Jyväskyläläinen Inkvisitor on palannut ja lupaavan debyytin (”Doctrine of Damnation”, 2015) jälkeen tarjolla on thrash metal-ryhmän toinen näyttö. Miehistössä on tapahtunut pari muutosta debyytin jälkeen, mutta uudet miehet on saatu naarattua rosteriin ja debyytin meriittejä lähdetään haastamaan kovalla innolla.

”Dark Arts of Sanguine Rituals” on kunnianhimoinen teos, eikä albumilla ole lähdetty menemään siitä mistä aita on matalin. Tällä kertaa kyseessä on nimittäin konseptialbumi, joka nitoo yhteen murhamysteerin ympärille kootun tarinan.

Heti ensimmäisillä kuunteluilla käy ilmi, että kyseessä on debyyttiä monipuolisempi levytys ja mukana on vahvoja vaikutteita speed -, death, – ja black metalista, mutta pääpaino on kuitenkin vankasti thrashissa. Levyllä vallitsee juuri mainittujen dödis- sekä bläkkisvaikutteiden ansiosta tumma ilmapiiri ja tämä lisää ehdottomasti sen kiinnostavuutta. Myös ihan perus-thrashin kaljoittelu/ydinsota etc. lyriikoista poiketen, bändi on uskaltanut ottaa tuohonkin osa-alueeseen reilusti pesäeroa albumin tarinan ansiosta.

”Dark Artsin” biisimateriaali on parhaimmillaan hyvin tasokasta, mutta harmittavasti myös tyhjäkäyntiä on sekaan päätynyt. Bändillä on kyllä kaikki työkalut saada hyvää materiaalia aikaan, mutta välillä homma tökkii, eivätkä sävellykset hengitä ja lähde lentoon. Kiekkokisojen ollessa käynnissä voisi lätkäjargonin keinoin veistellä, että syöttö löytää kyllä tiensä takatolpalle, mutta maaliin asti ei vaan saada lätkää sudittua. Parhaimmillaan taas osumaprosentti on kohdillaan ja tulosta tulee.

Levyn parasta antia tarjoaa hyvää groovea sisältävä nelosbiisi ”The Confession”, joka potkaiseekin levyn kunnolla käyntiin avauskolmikon jäädessä hieman vaatimattomammaksi. Heti perään kuultava, ennakkoonkin jo kuultu, ”Mindslayer” sekä vauhdikas ”Paradigm Shift” ovat myös mainitsemisen arvoisia raitoja, jotka todistavat bändin pystyvän tekemään vahvoja sävellyksiä.

Vaikka pyyhkeitä nyt on hieman jaettukin niin täytyy muistaa, että kyseessä on nuori bändi ja kyseessä on vasta toinen albumi, joten vielä ollaan kehitysvaiheessa. Vielä ei siis puhuta uudesta ”Pleasure to Killista” tai ”Reign in Bloodista”, mutta hyvästä levystä ehdottomasti kumminkin.

Kokonaisuutena Inkvisitor on saanut kasaan albumin, jolla kehitysaskelia on otettu debyyttiin nähden reilusti. Aavistus hiontaa vielä ja sitten aletaan jo kolkuttelemaan raskaan sarjan ovia. Potentiaaliahan näiltä kavereilta tuntuisi löytyvän.

7/10

Miika Manninen

1. Dark Arts of Sanguine Rituals
2. Second Sacrament
3. A Shadow Suspended by Dust
4. The Confession
5. Mindslaver
6. Necromancy Cascade
7. Paradigm Shift
8. War is Path to Victory
9. The Revenant (Redeemer)
10. Quagmire Twilight (Deleted Scene)

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here