Witch Mountain – Witch Mountain (2018)

Yhdysvaltalainen Witch Mountain on kohtuullisen tuntematon suuruus Suomen leveysasteilla, vaikka kyseessä onkin jo vuonna 1997 perustettu doom metal -ryhmä. Bändi on ehtinyt julkaista neljä täyspitkää albumia, pari EP-julkaisua, olla muutaman vuoden telakalla ja nyt on vuorossa viides levyllinen.

Edellinen albumi ”Mobile Of Angels” julkaistiin vuonna 2014 ja levyä seuranneen kiertueen jälkeen yhtyeessä laulanut Ula Plotkin päätti siirtyä sivuun. Portlandista ponnistava ryhmä joutui etsimään uuden vokalistin ja mikrofonin varteen löytyi vuonna 2015 tuolloin vasta 19-vuotias Kayla Dixon. Dixon ehti vierailla lyhyesti myös kalifornialaisen power metal-yhtye Helion Primen keulilla ennen ”Witch Mountainin” julkaisua.

Uudelle levylle on rakennettu viisi uutta vahvasti bluespohjaista sävellystä, joista ”Burn You Down” sekä ”Midnight” ehdittiin julkaista singleinä vuosina 2016 ja 2017. Jälkimmäisenä mainittu on sijoitettu levyn aloitusbiisiksi, raidalla esitellään sanoituksista vastanneen Dixonin laajaa ääniskaalaa vakuuttavasti ja levyn nopeampaan osioon kuuluva veto on näppärä aloitus. Toisena kuultavan ”Mechanical Worldin” hitaampi tunnelmointi toimii myös ja astetta alavireisemmin jyräävä ”Burn You Down” vakuuttaa Dixonin ärinöiden saattelemana.

Päätöskaksikosta bluesimpaa otetta tarjoava ”Hellfire” loppuu lupaavan alun jälkeen yllättävästi jo vajaan kolmen minuutin jälkeen ja jättää vajaan vartin juoksevalle ”Nighthawkille” runsaasti tilaa. Päätösbiisi on juuri sellainen kuin tämän levyn loppuun toivoisi kuulevansa: hitaasti käynnistyvä, myrskyn lailla voimistuva ja raskaasti soiva sävellys, joka antaa hyvän näytön amerikkalaisten biisinkirjoitustaidoista.

Vokalistin vaihtuminen on aina haastava tilanne, mutta tässä tapauksessa Plotkinin tilalle on löydetty todella pätevä työn jatkaja ja tältä osin yhtyeen tulevaisuus näyttää hyvälle. Kokonaisuutena ”Witch Mountain” jää kuitenkin hieman pettymykseksi, vaikka ei huono levy olekaan. Bändi oli ennen uusinta julkaisuaan onnistunut liikkumaan eteenpäin jokaisella levyllään, aina nostaen tasoaan. Nyt nousukäyrä hieman tasoittuu, mutta kyseessä on kuitenkin ammattitaitoisesti rakennettu ja pätevä albumi.

7+/10

Miika Manninen

1.Midnight
2.Mechanical World
3.Burn You Down
4.Hellfire
5.Nighthawk

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here