Winter – Into Darkness (1990)

Mainos
Saarihelvetti

Svart Records tekee pienimuotoisen kulttuuriteon julkaisemalla amerikkalaisen Winterin debyyttilevyn, ”Into Darknessin”, uudelleen. Kyseessä on 1980-luvun loppupuolella perustettu doom/death metal- bändi, jonka ura jäi lopulta turhan lyhyeksi ja kyseinen albumi jäi new yorkilaisten ainoaksi täyspitkäksi. Osittain tästä syystä Winter jäi suurilta osin underground-legendaksi.

Vuonna 1990 ilmestyneen albumin aiempia versioita on toki saatavilla edelleen, mutta kyseessä on oman genrensä unohduksiin jäänyt klassikko. Uusintakierros on siis ehdottomasti paikallaan jo pelkästään levyn saavuttaessa komean 30 vuoden rajapyykin.

Albumin biisimateriaali on tasaista keskenään ja vahva kokonaisuus toimii parhaiten nautittuna alusta loppuun samalla kertaa. Raskaat biisit yhdistettynä rouhean kolkkoon, ja silti ajattomaan äänimaailmaan luovat hienon sillan 1990-luvun alun sekä nykyhetken välille.

Varsinaisen sisällön päälle bonusmateriaalina mukana on myös vuonna 1994 ilmestynyt ja bändin viimeiseksi julkaisuksi jäänyt ”Eternal Frost” -EP. Kyseinen julkaisu on ollut mukana aiemmalla uusintarundilla, mutta se on silti oiva lisä pakettiin, sillä sen löytäminen nykyään on hankalaa. Mukana on myös iso kasa kuvia bändin aktiiviajan keikkajulisteista sekä historiikki, jonka on kirjoittanut bändin taustavoimissa toiminut Ron Grimaldi.

”Into Darkness” on raskas ja synkkä albumi, joka kaikessa kolkkoudessaan henkii ajatonta sekä pimeää energiaa. Se on klassikkolevy, joka raivasi omalla tavallaan tietä monille tuleville genrekumppaneilleen ja päätyy varmasti tämän uusintajulkaisun myötä myös uusien kuulijoiden käsiin. Jos Winter ei ole tuttu entuudestaan, nyt kannattaa ottaa bändi haltuun.

8/10

Miika Manninen

Disc 1 – Into Darkness

1.Oppression Freedom/Oppression (reprise)
2.Servants Of The Warsmen
3.Goden
4.Power And Might
5.Destiny
6.Eternal Frost
7.Into Darkness

Disc 2 – The Demo

1. Servants Of The Warsmen
2. Eternal Frost
3. Winter
4. Blackwhole
5. Manifestation I

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän