Walaja – Kauppias EP (2019)

Helsingissä majaileva Walaja on mielenkiintoinen peluri metallimaailman pelikentällä. Vuonna 2014 perustetun yhtyeen ensimmäinen EP ”Sammalparta” ilmestyi vuonna 2016 ja jatkoa seurasi huhtikuun aluksi, kun ”Kauppias” julkaistiin. Yhtyeen musiikki on helposti lähestyttävää folk-potkuista metallia, jossa on seassa groovea sekä Kalevala-henkeä. Mm. kanteleen, urkujen sekä saksofonin läsnäolo tuovat musiikkiin mukavasti lisäväriä ja syvyyttä.

Kuuden biisin mittainen EP käy päälle samoin askelmerkein kuin debyytti, mutta tällä kertaa Walajan iskut ovat astetta raskaampia ja tehokkaampia. Siinä missä ”Sammalparta” sisälsi hyviä hetkiä ja herätti lupauksia helsinkiläisten tulevaisuuden suhteen, on ”Kauppias” reipas harppaus eteenpäin.

Suurin ero näiden äänitteiden välillä on ehdottomasti kokonaisuuden tasaisuus. Lisäksi bändi on saanut uitettua enemmän koukkuja biisien sekaan ja tätä kautta materiaali on huomattavasti voimakkaampaa sekä kuuntelua kestävämpää. Kuusikon parhaimmat kyydit tarjoaa tunnelmoivampi ”Kirkkowene”, jossa vokalisti Juha Sihtolan tumma ja vahva tulkinta pääsee kunnolla oikeuksiinsa. Myös levyn sulkeva nimikkokappale potkii mukavasti ja tarjoaa EP:lle arvoisensa lopetuksen.

”Kauppias” on hyvä näyttö Walajan kehityksestä ja tämän hetkisestä kunnosta. Mitään hittikamaa levy eivät tarjoa, mutta ehdottomasti viihdyttävää ja otteessaan pitävää materiaalia helsinkiläiset ovat saaneet kasaan. Tätä kauppiasta ei kannata käännyttää oveltaan pois, vaan suosittelen ottamaan selvää, mitä on tarjolla.

3+/5

Miika Manninen

1.Mörkömarssi
2.Rautakasvot
3.Tulipalo
4.Ukko ja Akka
5.Kirkkowene
6.Kauppias

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän