Victoria K – Essentia (2020)

0
191

Australialainen Victoria K heitti oman lusikkansa suunnattoman kokoiseen sinfonisen metallin soppaan ”Essentia”-nimisellä debyyttialbumillaan huhtikuussa. Mahtipontisen tuotannon sisältävään teokseen on selvästi ladattu suuret panokset, sillä sitä pohjustettiin laajan promootion sekä peräti kolmen singlen voimin.

Bändin ehdoton voimavara on vokalisti Victoria, jonka voimakas ja useasti Amy Leen mieleen tuova tulkinta on mitä parhain tämän tyylisuunnan musiikkiin. Kolmella raidalla vieraileva Black Like Vengeance -ääni Sheri-Jesse Tantawy puolestaan tuo aggressiivisilla örinöillään hyvää kontrastia puhtaisiin lauluihin.

Kuten aiemmin tuli ilmi, on levyn tuotanto mahtipontista ja hiottu viimeistä piirtoa myöten. Sävellyspuolella tulee vielä hieman lunta tupaan ja oppirahoja on maksamatta. Heikoimmillaan pari biisiä jää lukuisista kuunteluista huolimatta polkemaan paikalleen. Näissä kappaleissa ei sinänsä ole mitään vikaa, mutta ne eivät yksinkertaisesti jätä itsestään minkäänlaisia muistijälkiä. Parhaimmillaan ”Essentia” puolestaan yllättää positiivisesti. Useammasta raidasta löytyy sen verran virtaa, että ne nousevat harmaan massan yläpuolelle sekä antavat viitteitä tekijänsä potentiaalista tulevaisuuden varalle.

”Essentia” selviää ensilevyn tuomasta haasteesta kohtuullisesti. Genre, jossa bändi kilpailee on suunnattoman suuri ja siinä erottuminen vaatii poikkeuksellisen onnistumisen. Australialaisten ensi-isku ei vielä lyö nenää niskaan, mutta sen parhaimmat hetket kantavat pitkälle. Levy on selkeästi tusinakaman yläpuolella ja esimerkiksi ”Mist Filled Skyn” ja ”Matrixin” tasoiset täsmäiskut sisältävät sellaista tarttuvuutta, jota tarvitaan jatkossa lisää. Parannettavaa jää vielä paljon, jotta kokonaisuudesta saa dynaamisemman mutta suunta on silti oikea. Seuraavalta levyltä voi jo odottaa enemmän.

7½/10

Miika Manninen

1. Freedom Uncharted
2. Surreal
3. Forsaken
4. Matrix
5. Shroud of Solitude
6. The Haunting
7. Freaks
8. Mist Filled Sky
9. Humanity
10. Lacuna

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here