Tragedy of Mine – Tenebris (2018)

Tragedy of Mine on saksalainen melodeath/metalcore -yhtye. Elokuun puolivälissä ilmestynyt ”Tenebris” on vuonna 2011 perustetun viisikon ensimmäinen retki täyspitkän albumin julkaisutalkoisiin.

”Tenebris” starttaa lyhyen intron jälkeen energisellä ja melodisella ”Warrior´s Cursella”. Videobiisiksi päätynyt nopeatempoinen hyökkäys on oiva muurinmurtaja, joka sisältää mukavasti mieleenpainuvaa tarttuvuutta.

Hyvän alun jälkeen vajotaan harmittavasti tavanomaiseen massatuotantoon. Bändi ottaa käyttöön enimmäkseen metalcoren suuntaan kallellaan olevat työkalut ja punainen lanka katoaa. Kappaleet eivät ole huonoja, mutta rakennuspalikat, joista ne on veistetty, on käytetty jo lukuisia kertoja aiemmin. Useammassa kohdassa tulee mielikuva, että tämä on kuultu jo ennen ja selvästi paremmin.

Pienen poikkeuksen harmaaseen massaan tekee levyn keskivaiheille sijoitettu ”Built To Resist”, jossa käy vierailemassa Soilwork-mies Björn Strid. Kappale onnistuu nousemaan levyn kärkeen yhdessä aiemmin mainitun ”Warrior´s Cursen” kanssa.

”Tenebris” on kokonaisuutena persoonaton luomus, josta löytyy pari tähtihetkeä pitämään sen pinnalla. Jatkossa saksalaisilta toivoisi edes jonkinlaista omaa kädenjälkeä mukaan ja lisää parin edellä mainitun onnistumisen tasoista materiaalia.

6-/10

Miika Manninen

1.Dawn
2.Warrior´s Curse
3.Inferno
4.Broken
5.My Own Hell
6.Built To Resist
7.Redemption
8.Prison
9.Fading Away
10.Last Episode

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän