The Sabbathian – Latum Alterum (2019)

Yhdysvaltalais-norjalainen doom-projekti The Sabbathian julkaisi debyyttialbuminsa tammikuun lopulla. Multi-instrumentalisti Chad Davisin, kitaristi/basisti Joey Downsin ja vokalisti Anette Uvaas Gulbrandsenin muodostama trio julkaisi kolme biisiä sisältäneen ”Ritual Rites”-EP:n vuonna 2014 ja kyseinen minilevy on lisätty ”Latum Alterumin” mukaan bonusmateriaalina.

Kyseisellä EP:llä mentiin melodisen doomin ehdoin ja materiaalissa oli yhtymäkohtia esimerkiksi Candlemassin sekä Solitude Aeturnuksen tuotantoihin. Vajaassa viidessä vuodessa on ehtinyt tapahtua ja The Sabbathian on muokannut ilmaisuaan. ”Latum Alterum” ottaa hieman pesäeroa perinteisempään doomiin. Mukaan on otettu vaikutteita norjalaisesta kansanmusiikista ja jopa Bathorymaisesta tunnelmasta. Uudet biisit ovat myös yleisilmeeltään tummempia ja raskaampia, kuin vuonna 2014.

Kokonaisuutena ”Latum Alterum” on hyvä, tasainen ja ennen kaikkea tutustumisen arvoinen debyytti. Kappalemateriaalin viehätys säilyy läpi levyn tasaisuutensa ansiosta ja ”Ritual Rites”-EP:n mukaan lisääminen tuo julkaisulle ehdottomasti lisäarvoa. Muutama huippusivallus olisi tehnyt terää, mutta siitä huolimatta näitä biisejä kuuntelee mielellään. Kasassa on kelpo pelinavaus, joka antaa paljon luottoa tulevaisuuden varalle.

7+/10

Miika Manninen

1.Requiem
2.The Brightest Light
3.Liti Kjersti
4.Head of a Traitor
5.One Night Of Cruelty
6.Embrace The Dark
7.Evig Hvile/Libera me…
8.The Secret Obscure (bonus track)

Ritual Rites-EP:
10.Ancient´s Curse
11.Ritual Rites
12.Nightshade Eternal

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän