The Offering – Home (2019)

Amerikkalaista The Offeringia markkinoidaan joissain lähteissä heavy/power metal -yhtyeenä. Tämä on vain ripaus totuudesta, sillä bostonilaisten touhuaminen ”Home”-nimisellä debyytillä sisältää melkoisen kavalkadin eri tyylejä. Nelikko sekoittaa musiikkiinsa metalcore-vaikutteita, progressiivisia rakenteita ja suurelta osin kaivaudutaan modernin metallin puolelle.

Kyseessä on siis melkoinen variaatiokokoelma, jollaiseen ei törmää usein. ”Homen” materiaali kuulostaa lähinnä siltä kuin Saksan Brainstorm lyöttäytyisi yhteen Iced Earthin kanssa ja soittaisi System of A Downille maistuvaa musiikkia.

Levyn materiaalista on vaikea saada otetta ja kappaleiden alati vaihtuva tyylisuunta häiritsee kuuntelukokemusta. Muutamassa kohdassa esiin hyppää jokin toimiva osa, mutta yleisesti tuntuu sille kuin bändi yrittäisi tehdä kymmentä asiaa yhtä aikaa saamatta mitään niistä kunnolla valmiiksi.

”Home” on sekava ja epäkypsä kokoelma kappaleita, joissa tarttumapinta loistaa poissaolollaan. Bändin jäsenet hallitsevat kyllä instrumenttinsa, mutta sävellyspuolella ollaan metsässä ja pahasti. Levyltä puuttuu punainen lanka täysin ja tällaisen päättömän kohkaamisen kuuntelu on nautinnosta kaukana.

5½10

Miika Manninen

1.Waste Away
2.Lovesick
3.Ultraviolence
4.A Dance With Diana
5.Failure (S.O.S)
6.Hysteria
7.Glory
8.Home
9.Violets

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here