Stud – War Of Power (2020)

Pääkaupunkiseudulta tuleva Stud on varttuneemmille heavy-diggareille tuttu jo 1980-luvulta. Vuonna 1986 perustettu yhtye toimi tuolloin muutaman vuoden ja sai aikaan mm. ” haluun elää/Viimeinen yö” -singlen. Tuolloin homma jäi siihen ja jatkoa saatiin odotella pitkää tovi. Aina uuden vuosituhannen toiselle vuosikymmenelle, jolloin ”Out Of The Darkness” -debyyttipitkäsoitto näki viimein päivänvalon.

Heavy metallin sekä hard rockin maailmassa liikkuva Stud on ollut aktiivinen debyytistään lähtien ja viime kuussa julkaistu ”War Of Power” on bändin neljäs albumi. Kolmen singlen voimin pohjustettu levy jatkaa samalla linjalla kuin kolme edeltäjäänsä, eli mikäli nuo levyt ovat tuttuja, tietää mitä tulee saamaan.

Albumin materiaali sisältää muutaman kovan vedon ja erityisesti alku on lupauksia herättävä. Nimibiisi ja ”War Of Tragedy” omaavat tarttuvuutta sekä sellaista energiaa, mitä yhtyeen parhaimmista vedoista on aiemmin irti saanut. Harmittavasti seassa on myös useampi tasapaksu kappale, jotka heikentävät kokonaisuutta ja rikkovat onnistuneimpien sävellysten luoman harmonian.

Toimivan avauskaksikon lisäksi puolivälissä kuultava ”Demon´s Gate” yltää tarttuvuudellaan levyn kärkipäähän kuten myös päätösbiisi ”Seeker”. Jälkimmäisenä mainittu julkaistiin myös singlenä ja kyseessä on asiallinen slovari, joka nousee Studin diskografian kärkipäähän omassa kategoriassa.

Kokonaisuutena ”War Of Power” on kohtuullinen näyttö bändin kunnosta uuden vuosikymmenen alkumetreillä, mutta levyllä on myös heikkoutensa. Materiaalin taso vaihtelee turhan paljon ja tuntuu, kuin sävellyskynästä olisi pahimmillaan loppunut muste täysin. Parhaat biisit pitävät Studin pinnalla, mutta karu fakta on se että kyseessä on veteraanikokoonpanon heikoin levy tähän mennessä.

6½/10

Miika Manninen

1. War Of Power
2. In My Tragedy
3. Addiction
4. Tired
5. Demon´s Gate
6. Darkness To Fall
7. Movin´ On
8. Soulmate
9. Wings Of Fire
10. Seeker

 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here