Solothus – Realm Of Ash And Blood (2020)

Mainos:
Saarihelvetti

Turku/Helsinki-akselilta käsin operoiva Solothus on edennyt yli 10 vuotta kattavalla urallaan kolmanteen albumiinsa. Eeppistä death/doom metallia soittavan yhtyeen uusi albumi kantaa nimeä ”Realm Of Ash And Blood”.

Solothus luottaa musiikissaan murskaavaan ja raskaaseen murjomiseen, jota ryhdittää Kari Kankaanpään mainitsemisen arvoinen örinä. Ääni, joka miehen kurkusta kumpuaa, on peräisin sellaisista syvyyksistä, joihin vain harvoilla on asiaa.

Albumin tarjoama kylmä kyyti luo parhaimmillaan mielikuvan doom metal -vaihteen laatikostaan löytäneestä Bolt Throwerista. Rankan poljennon sekaan kylvetyt soolot ja ajoittainen melodisuus tuovat sävellyksiin tarvittavaa ilmavuutta, mutta tarvittava noste jää silti uupumaan. Kappalemateriaalissa ei varsinaisesti ole mitään vikaa, mutta todelliset syvyyspommit, joita kuunnellessa naama sulaisi, puuttuvat. Tämä nousee myös albumin suurimmaksi solmukohdaksi.

”Realm Of Ash And Blood” on tasainen kokonaisuus, mutta se kaipaa muutamaa huippuhetkeä vahvistamaan lopputulosta. Bändin iskut ovat raskaita, mutta osumaprosentti jättää toivomisen varaa. Kritiikistä huolimatta kyseessä on silti kelpo levy, jota voi suositella niille, jotka toivovat levylautaselleen jotain todella raskasta.

7+/10

Miika Manninen

1.Father Of Sickness
2.The Watcher
3.The Gallows´ Promise
4.Last Breath
5.Below Black Waters
6.Chasm Of Shattered Bones
7.A Rain Of Ash

 

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän