Snovonne – The Child And The Bitch (2017)

Snovonne ”Sno” Drake on slovakialaissyntyinen, mutta Yhdysvalloista käsin tätä nykyä operoiva artisti, jonka musiikki on jokseenkin hämmentävää teatraalista ja tummasävytteistä modernin rockin sekä metallin ristisiitosta. Viime vuoden lopulla julkaistu ”The Child And The Bitch” on Snon kolmas täyspitkä ja levy katkaisee miltei viisi vuotta kestäneen levytystauon, sillä edellinen ”The Nightmare Bride” ilmestyi vuonna 2012.

Uusi albumi ei todellakaan ole helppo rasti suoritettavaksi, sillä ensimmäisten kuunteluiden jälkeen ei osaa sanoa millään, kuuliko juuri jotain poikkeuksellisen hienoa, vai täyttä roskaa. Kuitenkin levy jättää itsestään sellaisen muistijäljen, että kyllä tässä jotain hienoa on ja cd on pakko laittaa soittimeen uudelle rundille. Biisit vaativat paljon sulattelua ja vasta useiden kuunteluiden jälkeen levy alkaa avautua kunnolla, sekä melkoisissa syvyyksissä piilevät koukut tarttua.

”The Child And The Bitch” paljastuu pitkän urakan jälkeen vahvaksi ja hyväksi levyksi, jossa on hyödynnetty rohkeasti laajaa skaalaa eri musiikkityyleistä. Välillä esiin puskee vahvaa muistikuvaa esimerkiksi Anoukin purkauksista 1990-luvulta, parissa kohtaa taas biiseissä poljento on kuin ”Hellbilly Deluxe/The Sinister Urge” -akselin Rob Zombien tekeleistä. Kaiken yllä pääroolin ottaa Snon ääni, joka jää varmasti kuulijalle mieleen.

Levyn ehdottomia huippuhetkiä ovat videobiisinäkin julkaistu ”Bullshit”, kerrassaan upea ja mahtipontinen ”Home”, jonka kertosäe on tarttuvan mainio, levyn metallisinta osastoa edustava nimibiisi sekä rauhallisempi, hieman popimpi ”All My Ghosts”.

”The Child And The Bitch” on albumi, jota voi suositella niille, jotka tahtovat levylautaselleen jotain haastavaa sekä jotain mitä täytyy pureskella hetki, jotta musiikkiin pääsee sisälle. Kyseessä on melkoinen työmaa, mutta lopulta palkitseva levytys, jossa on runsaasti hienoja hetkiä.

8/10

Miika Manninen

1. The Child And The Bitch
2. Bullshit
3. Home
4. Sally
5. Anatomy
6. Breakdown
7. Best Days
8. All My Ghosts
9. Filth
10. My Poison’s Made For Me

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here