SkiZma – Anthrovoid (2018)

Mainos:
Saarihelvetti

Kuhmolainen SkiZma ei lepää laakereillaan turhan pitkään. Debyyttialbumi ”360RB” ilmestyi vuoden 2017 maaliskuussa ja seuraavaa lukua bändin diskografiaan kirjattiin jo viime vuoden lopulla. Kakkoslevy ”Anthrovoid” marssittaa esiin teknistä metallia työstävän nelikon, jonka ilmaisussa on lisämausteena vahvoja progressiivisia koukeroita.

Ensimmäisillä kuunteluilla käy heti selväksi, ettei kyseessä ole sitä kaikista helpoiten omaksuttavaa musiikkia. Kappalerakenteet ovat monimutkaisia ja keskittymistä vaativia. Progressiivisen otteen lisäksi vaikutteita on otettu 1990-luvun Göteborg-scenestä, mutta myös thrashimpaa poljentoa löytyy.

Albumin suurin haaste on kappalemateriaali ja sen harmaus. Biisejä täytyy pyörittää huolella, jotta punainen lanka löytyy ja syvimmän olemuksen saa kaivettua esiin. Tämä on sinänsä saavutus, sillä levy ei ole ylimittainen ja pisin biisi juoksee ”vain” 6 minuuttia. Tästä huolimatta kokonaisuus olisi helpommin omaksuttavissa pari raitaa lyhyempänä, sillä kovasta yrityksestä huolimatta luu jää käteen ja mainitsemisen arvoisia huippuhetkiä on liian harvassa.

”Anthrovoid” on työtä vaativa levy josta progressiivisen, sekä yltiöhaasteellisen musiikin ystävät saavat varmasti enemmän irti. Turha on odottaa päällekäyviä hittikertosäkeitä tai heti kättelyssä tarttuvia melodioita. Tämän albumin huippuhetkien koukut piilevät syvällä ja niiden löytäminen on vaikeaa. Harmittavasti juhlanaiheita on liian vähän ja kuhmolaisten kuti jää liian monelta osin piippuun. Päätösbiisi ”Sinpanseen” kaltaisia suoraviivaisempia iskuja tarvitaan jatkossa lisää.

6-/10

Miika Manninen

1.Anthrovoid
2.Hungerrors
3.Humble be
4.A Whalelure
5.Servants
6.Viraltar
7.The Race Of Rats
8.Ark Aeonian
9.My Great Fall
10.Sinpansee

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän