Shadowpath – Rumours Of A Coming Dawn (2017)

0
312

Sveitsiläinen, sinfonista metallia progressiivisilla mausteilla soittava Shadowpath julkaisi debyyttialbuminsa ”Rumours Of A Coming Dawn” elokuun alussa. Bändi ei ole lähtenyt aivan helpoimpaan genreen mittelemään taitojaan sinfonisen metallin kentän ollessa todella tiiviisti miehitetty, mutta levyllä yhtye antaa kyvyistään erittäin vahvan näytön.

Yhtye on ammentanut musiikkiinsa vaikutteita laajalta alueelta ja esimerkiksi Nightwishia, Opethia, Dream Theateria sekä Katatoniaa on varmasti kuunneltu huolella. Vaikka vaikutteita on otettu ja genren bändejä tuntuukin pompahtavan esiin kovalla tahdilla, on Shadowpath onnistunut luomaan musiikistaan itsensä näköistä.

Levyn käynnistävän, ”Prelude To Agony”-intron jälkeen kuultavat ”Chaos Equation” sekä ”Seed Of Hope” ovat tarttuvia sävellyksiä ja laulajakaksikko Gisella Rousseau/Philipp Bohny hoitavat tonttinsa hienosti, etenkin Bohnyn Mikael Åkerfeldtin mieleen tuovat örinät ovat todella vakuuttavia. Nelosbiisinä sveitsiläiset tarjoilevat levyn pisimmän spektaakkelin, progressiivisemman ”The Impossible Chainin”. Biisillä on mittaa reilut 12 minuuttia ja etenkin ensi kuunteluilla tässä on hieman liikaa mittaa, mutta biisi avautuu viekkaasti lisäkuunteluiden myötä.

Etenkin debyyttilevyjen kanssa käy usein niin, että alkuun ladataan parhaat biisit ja loppupäässä sitten kuullaan tyhjäkäynnin puolelle jääviä tekeleitä, mutta nyt örinöiden ohella kiippareista ja biisien teosta vastaava Bohny tarjoaakin parhaat sävellyksensä levyn lopulle. ”Deny Me” ja ”For A Final Ultimatum” omaavat jopa hittipotentiaalia komeiden kertosäkeidensä johdolla ja levyn päättävä raskaan kaunis, 9-minuuttinen järkäle ”Beta” on myös upea teos.

Debyytiksi ”Rumours Of A Coming Dawn” kuulostaa kypsältä albumilta ja bändi on selvästi tehnyt hartaasti töitä niin kappaleiden kuin tuotannonkin kanssa. Levyn äänimaailma on hieno ja tekee oikeutta hyvälle kappalemateriaalille, jonka sekaan ei ole päästetty täyteraitoja. Shadowpath on tehnyt hyvän pohjatyön pärjätäkseen ruuhkaisessa genressään. Tällaisella materiaalilla ja vahvalla omistautumisella voi sveitsiläisille ehdottomasti povata lupaavaa tulevaisuutta.

8½/10

Miika Manninen

1.Prelude To Agony
2.Chaos Equation
3.Seed Of Hope
4.The Impossible Chain
5.Another Inquisitor
6.Deny Me
7.For A Final Ultimatum
8.Beta

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here