Saints For Mass Production – Icon EP (2018)

Monipuolista metallia työstävä Saints For Mass Production palasi elokuussa julkaisupuuhiin kolmen vuoden tauon jälkeen. Bändin nimeä kantaneen EP:n seuraaja ”Icon” jatkaa samanlaisen julkaisuformaatin linjaa ja helsinkiläisillä on tarjota myös tällä kertaa kuusi uutta sävellystä.

Bändin musiikin luokittelu ei ole tehtävä helpoimmasta päästä. Materiaalissa kättä lyövät jylhä black metal -poljento, speed – ja thrash metal -vaikutteet, melodinen death metal sekä metalcorelta tuoksuvat, tarttuviksi suunnatut kertosäkeet.

Levy käynnistyy kerrassaan upealla ja eeppisellä bläkkistykityksellä, kun ”Way Off We Aren” intro hyökkää esiin. Kappaleessa on mukana kaikki jo aiemmin mainitut elementit, mutta pysyy silti hienosti kasassa moninaisuudestaan huolimatta. Kyseessä on vahva avausbiisi ja jos bändi ei ole entuudestaan tuttu, mielenkiinto herää varmasti.

Muusta materiaalista erityisesti edukseen erottuu myös ”Thrillseeker”, jossa otetaan loikka länsinaapuriin ja vieraillaan paikallisen melodeath-skenen tuoksuisessa sekä metalcorella värjätyssä ympäristössä. Biisin vahvat melodiat yhdistettynä hyvään kertosäkeeseen luovat vankan sekä toimivan yhdistelmän.

”Iconin” paras ja mieleenpainuvin hetki koetaan levyn lopulla ”For The Dead And Blindin” myötä. Hienolla kertosäkeellä varustettu biisi jää hienosti takaraivoon jyskyttämään ja vokalisti Joonas Kosonen pääsee kunnolla irti.

SFMP on kasannut vahvan puolituntisen ja näyttää, että kolmessa vuodessa on otettu askelia eteenpäin. Bändillä on vankka taito tehdä monipuolista musiikkia, mutta silti onnistuen pitämään homman punainen lanka käsissään. Kappalemateriaali on tasaista, eikä pöpelikköön lipsahdeta kertaakaan. Aavistus vielä tarttumapintaa mukaan ja sen jälkeen aletaan jo puhua todellisesta läpimurrosta.

3+/5

Miika Manninen

1.Way Off We Are
2.Icon
3.Prelude
4.Thrillseeker
5.For The Dead And Blind
6.Signature Of Tolerance

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän