Rise of Insanity – Dark Figure EP (2020)

”Aitoa, pikkukylän poikain metallimusiikkia Jämsästä”. Näin itseään luonnehtii viime vuonna perustettu Rise of Insanity, jonka debyytti-EP ilmestyi helmikuun alussa. Bändin musiikkityyli jakautuu useamman metallin alagenren laajuudelle ja biisejä kuunnellessa löytää mielleyhtymiä mm. Children Of Bodomin, Northerin sekä Ensiferumin tekosiin. Mukana on myös thrashimpaa paahtoa, folk -sekä goottivaikutteita. Perustana läpi puskee melodisuus sekä perinteisemmän heavy metallin juuret.

Jämsäläisten ensituotokseen suhtautui juuri tuon ennakkoon tiedossa olleen genresurffailun vuoksi pienellä varauksella. Ennakkoluulot kannattaa tästä huolimatta siirtää syrjään ja antaa ”Dark Figurelle” mahdollisuus.

Nelikko on onnistunut saamaan aikaan hyviä sekä pientä tarttumapintaa sisältäviä kappaleita ja kokonaisuus on lupauksia antava. Esimerkiksi päätösbiisi ”My Longing” omaa niin maukkaan kertosäkeen, että se jää mieleen kertalaakista. Myös muut sävellykset ovat kuuntelua kestäviä, eikä pahoja floppeja ole seassa. Pienen särön tunnelmaan tekee goottivaikutteinen ja EP:n raskain teos ”Dark Rites”. Kyseessä ei ole huono biisi, mutta se jää muun materiaalin seassa ulkopuoliseksi ja sitä on vaikea mieltää saman porukan tekemäksi.

Rise of Insanity on mielenkiintoinen uusi tuttavuus, jonka nimi kannattaa painaa mieleen. Potentiaalia löytyy ja nuorella yhtyeellä on jo nyt taitoa tehdä monipuolisia sekä toimivia biisejä. Monipuolisuus on monesti rikkaus, mutta jatkossa pieni eri genreissä vierailemisen yksinkertaistus saattaisi tehdä kokonaisuudesta astetta dynaamisemman. Pienistä pyyhkeistä huolimatta ”Dark Figure” on tutustumisen arvoinen julkaisu, jolla saa mukavasti harjoitettua niskalihaksiaan.

3+/5

Miika Manninen

1.Dark Figure
2.Victory March
3.I´m Here To…
4.Dark Rites
5.My Longing

 

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän