Refusal – Epitome Of The Void (2019)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Helsinkiläinen Refusal julkaisi toisen albuminsa tammikuun alkupuolella. Vuonna 2008 perustetun yhtyeen musiikki on rivakkaa death metalia, jossa on ripaus grindia lisämausteena.

”Epitome Of The Void” marssittaa esiin yhdeksän raidan ympärille kiedotun puolituntisen ja kyyti on kylmää. Kappaleissa ei turhia hienostella, sillä bändi rouhii ne läpi tehokkaasti ilman suurempia hengähdystaukoja.

Levyn materiaali on tasavahvaa keskenään, mutta pieni puutuminen hiipii ajoittain esiin. Muutamasta biisistä löytyy maukasta draivia, joka saa niskaan liikettä, mutta todellinen tajunnanräjäytys jää odottamaan itseään.

Kyseessä on kaikesta huolimatta kokeilemisen arvoinen julkaisu, jos death/grind-mallinen paahto maistuu. Esimerkiksi tehokkaan tarttuvalla junttauksella käynnistyvä ”Disregard” on hyvä biisi, jollaisia kuulisi mieluusti lisää. ”Epitome Of The Voidilla” on hyvät hetkensä, mutta jatkossa niitä tarvitaan useampia.

6½/10

Miika Manninen

1.Suffocate
2.Hectic
3.Disregard
4.Digust
5.Slaves
6.Exploit
7.Bound
8.Futile
9.Void

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän