Perpetual Rage – Flames From Below (2020)

Kuopiolainen heavy metal -yhtye Perpetual Rage on jälleen täällä. Tasaisella syklillä levyjä julkaisevan yhtyeen kolmas taidonnäyte kantaa nimeä ”Flames From Below” ja käytössä ovat samat askelmerkit kuin edeltäjillä ”Empress Of The Cold Stars” (2017) ja ”The New Kingdom” (2015).

Bändin musiikki on rivakkaotteista ja kasarivaikutteista heavy metallia. Pääosassa ovat kitaristi Petri Hallikaisen melodiset sävellykset sekä mm. Dreamtalen ”Ocean´s Heart”-levyllä laulaneen Tomi Viiltolan vahvat tulkinnat.

Levyn kappalemateriaali on hyvin tasaista ja kyseessä on bändin tähän astisen uran ehjin kokonaisuus. Suuria hittejä ei mukana ole, mutta lopputulos on silti suurelta osin viihdyttävä sekä kuuntelua kestävä. Esimerkiksi ”Down To The Wire” on mukaansatempaava veto ja loppupäähän sijoitettu ”Lost In A Dream” mainio slovari.

”Flames From Below” on rehti, suoraviivainen ja toimiva albumi. Se ei nosta Perpetual Ragea liigatason bändiksi, mutta aladivareissa kuopiolaiset ovat näillä näytöillä ehdottomasti kovaa valuuttaa. Tämä levy on yhtyeen paras ja se kannattaa ottaa haltuun, mikäli melodinen heavy metal uppoaa.

7½/10

Miika Manninen

1. The Call
2. Replicant
3. Hollow Graves
4. Enlighted By Darkness
5. Devil Angel
6. Down To The Wire
7. Flames From Below
8. The Crimson Shining
9. Lost In A Dream
10. The Edge Of Time

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here