Nokkonen – Noidan Vainoajat (2019)

Nokkonen on monelle vieras nimi, mutta kyseessä on jo vuonna 1995 perustettu yhtye. Mänttäläisryhmän katalogista löytyy useita minijulkaisuja ja tuore ”Noidan Vainoajat” on heidän kolmas täyspitkänsä.

Viime vuonna ilmestynyt ”Ne, jotka lepää kannon alla” -pitkäsoitto oli proge-voittoisempaa materiaalia, mutta nyt bändi lupaa jäljen olevan suoraviivaisempaa. Pitää paikkansa. Levyn avaava ”Qvasir – viisauden Jumala”/”Sadonkorjuu”/”En-Dorin noita” -kolmikko käy päälle vauhdikkaasti ja nimenomaan suoraviivaisesti. Kappaleet ovat toimivia sekä helposti lähestyttäviä ja tätä myöten albumin aloitus on onnistunut.

Vahvan alun jälkeen tahti hiipuu pahemman kerran. Kone käy edelleen, mutta biisit eivät enää onnistu jättämään muistijälkiä itsestään. Loppupuolelta löytyy muutama hyvä ratkaisu, mutta vahvaan aloitukseen verrattuna jälki jää isolta osin mitäänsanomattomaksi.

Kokonaisuutena ”Noidan Vainoajat” on vaisu ja toivomisen varaa jättävä albumi. Muutama alkupuoliskon hyvä hetki pitää sen pinnalla, mutta mukana on liikaa heikompaa materiaalia, jonka vuoksi lopputulos sakkaa. Näiden nokkosten polttamat eivät pitkään tunnu.

6+/10

Miika Manninen

1.Qvasir – viisauden Jumala
2.Sadonkorjuu
3.En-dorin noita
4.Rajamailla
5.Pompeija
6.Jäi eilinen junan alle
7.Puhuva kala
8.Hämmentävä olento
9.Liemeen keitetty
10.Myytti

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän