Neon Daemon – Anno Dystopia (2021)

Neon Daemon on kuopiolainen vuonna 2018 perustettu melodisen death metallin ryhmä. Parin viime vuoden aikana useamman lupaavan singlen julkaissut bändi ottaa suuren askeleen urallaan ja julkaisee debyyttialbuminsa ”Anno Dystopian” syksyn ratoksi.

Kuusikkona operoivan yhtyeen sci-fictionista aihealueitaan ammentava musiikkityyli nitoo yhteen vaikutteita Ruotsin Göteborg-skenestä tuoden mieleen mm. In Flamesin. Puolestaan kotimaisesta tarjonnasta esiin ponnahtaa selkeää vaikutusta Children Of Bodomista, joka tulee erityisesti esiin Hannu Kihlströmin kosketinmelodioista.

Kappalemateriaali on debyyttialbumiksi tasokasta sekä laadukasta. Muutamissa kohdissa sorrutaan hieman pelaamaan varman päälle ja tuolloin sävellysratkaisut ovat tavanomaisempia. Tämä ei nouse silti suureksi haitaksi, sillä vahinko otetaan urheilutermein ”heti seuraavassa vaihdossa” takaisin. Lisäksi bändin yhteispeli osuu nappiin ja erityisesti vuodesta 2017 myös Shade Empiren vokalistina vaikuttanut Henry Hämäläinen tekee vahvan suorituksen.

Kokonaisuutena Neon Daemon onnistuu mallikkaasti debyytillään. Pienistä puutteistaan huolimatta ”Anno Dystopia” on viihdyttävä levy, joka onnistuu jättämään itsestään vahvan ja positiivisen muistijäljen. Parannettavaa jää, mutta tällaisella tuotoksella vaativassa ja haastavassa melodisen death metallin genressä edukseen erottuminen on täysin mahdollista.

8-/10

Miika Manninen

1. Deterrence
2. Home Of The Broken
3. Chaos Ladder
4. Minus Entity
5. The Great Liberation
6. Into Abeyance
7. Second Storm
8. Trail Of Light
9. Revive
10. Reminiscene

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here