Mysterizer – Tales From The Mystery Days EP (2018)

Oulusta kotoisin oleva Mysterizer julkaisi ensimmäisen EP:nsä ”Tales From the Mystery Daysin” toukokuussa. Alun perin cover-bändinä aloittaneen viisikon musiikkityyli sijoittuu perinteisen heavy metalin maailmaan, jota on maustettu ripauksella hard rockia.

Lyhyen puheintron jälkeen päästään asiaan ”Devil´s Briden” saadessa kunnian toimia avausnäytöksenä. Videobiisiksi valittu melodinen veto potkaisee levyn hyvin käyntiin ja tanakalla poljennolla eteenpäin rynnivä sävellys herättää kuulijan mielenkiinnon. Seuraavana tarjoillaan akustisella introlla käynnistyvä ”My Dream”. Biisi on pykälää vankempaa sekä tarttuvampaa tekoa ja myrskyn lailla kasvavana se vie mukanaan lentoon päästyään. Kyseessä on levyn kovin suoritus ja hieno osoitus oululaisten biisinkirjoitustaidosta.

Neljäntenä vuorossa on näyte aiheesta slovari. ”Piece Of My Life” kurottaa rohkeasti 1980-luvun suuntaan ja biisi on vakuuttava. Puskista esiin hyppäävä upea c-osa, sekä loppupuolella irti pääsevä ”ironmaiden”-laukkakomppi onnistuvat vielä parantamaan kappaletta entisestään ja se nousee aivan edeltäjänsä kantaan levyn kärjessä. Sävellyksestä löytyy samaa hienoa wanhan liiton heavy-draivia, kuten esimerkiksi Stud on tarjonnut viime vuosien levyillään. EP:n päättävä ”Breaking The Rules” edustaa rivakampaa paahtoa ja ottaa vaikutteita mm. Dio/Priest/Accept -osaston kulta-aikojen materiaalista. Biisissä vokalistin äänijänteitä koetellaan ja laulusuoritus jättää korkeammissa kohdissa hieman toivomisen varaa, mutta puhtain kalsarein selvitään.

Kokonaisuutena Mysterizerin materiaali on jo kypsän kuuloista ja biiseissä on potkua. ”Tales From The Mystery Days” on hyvä pelinavaus kehityskelpoiselta bändiltä ja mikäli kehitys jatkuu, seuraavalla julkaisulla vääntö riittää varmasti pidemmälle.

3+/5

Miika Manninen

1.The Prophecy
2.Devil´s Bride
3.My Dream
4.Piece Of My Life
5.Breaking The Rules

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.