Metal De Facto – Imperium Romanum (2019)

Mainos:
Saarihelvetti

Helsingissä majaansa pitävä Metal De Facto rynnisti esiin viime vuoden lopulla suuren hypetyksen kera. Ei sinänsä ihme, sillä debyyttialbumi ”Imperium Romanumia” pohjustaneet singlebiisit (”The Conqueror” ja ”The Ascending Of Jupiter”) olivat molemmat päteviä osoituksia bändin taidoista.

Kun raapaistaan pintaa syvemmälle, ei ole ihme, että laadukasta jälkeä syntyy. Yhtyeen jäsenillä on nimittäin taustaa sellaisista kokoonpanoista kuten Dreamtale, Ensiferum, Leverage, Kiuas sekä Everfrost, joten ennakkoon levyltä saattoi odottaa paljon.

Metal De Facton musiikki on power metallia ja levyn sanoituspuoli sukeltaa Rooman historiaan. Musiikillisesti yhtye ei tarjoa mitään uutta ja ihmeellistä, mutta kuusikolla yksinkertaisesti on tarjota laadukasta musiikkia. hyvien kappaleiden lisäksi myös bändi on hyvässä iskussa. Erityisesti Mikael Salo, joka on tällä hetkellä maamme metallilaulajien terävintä kärkeä, vetää levyllä komean suorituksen.

Levyn parhaat onnistumiset ovat ennakkomaistiaisten lisäksi balladi ”Echoes In Eternity”, tehokkaasti rullaava ”Legionnaire´s Oath” ja päätösbiisin virkaa toimittava vajaat 10 minuuttia kellottava eeppinen ”Germanicus”. Huonoja biisejä ei ole sekaan eksynyt, mutta muutama raita jää tavanomaiseksi kärkibiiseihin verrattuna. Tästä huolimatta kokonaisuus on onnistunut.

Debyyttilevyksi ”Imperium Romanum” on pätevä ja suurelta osin kuuntelua kestävä pelinavaus. Se ei ole päättyneen vuosikymmenen merkkiteos, mutta perusvarma ja tasavahva suoritus. Todellisten naamansulatushittien puuttumisen lisäksi kokonaisuudesta on vaikea löytää suurempaa huomautettavaa ja bändin seuraavia edesottamuksia jää odottamaan mielenkiinnolla. Jos tämä levy meni viime vuoden puolella ohi, kannattaa se ottaa lähempään tarkasteluun. Tähän on vaikea pettyä.

7½/10

Miika Manninen

1.The Conqueror
2.Legionnaire´s Oath
3.Naturalis Historia
4.Inferno
5.Bacchanalia
6.Echoes In Eternity
7.Colosseum
8.Ides Of March
9.The Ascending Of Jupiter
10.Germanicus

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän