Medeia – Xenosis (2019)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.
Mainos:
Saarihelvetti

Tamperelainen Medeia rikkoi miltei kuuden vuoden hiljaisuuden täyspitkien levyjen osalta. Tammikuussa ilmestynyt ”Xenosis” on bändin viides albumi ja ensimmäinen, jolla vokalisti Frans Aalto on mukana.

”Xenosis” ei ole helppo levy. Bändin deathcore-myllytys on haastavaa, eivätkä kappalerakenteet aukene heti. Tästä johtuen ensimmäisten kuunteluiden jälkeen saattaa vielä lyödä tyhjää. Huoli pois, levy avautuu kyllä, mutta tässä savotassa tarvitaan aikaa.

Bändin musiikissa suurta roolia näyttelevät jyrisevät kitarat, taustalle tunnelmaa luovat kosketinkuviot sekä Aallon jykevä vokalisointi. Myös muutamaan biisiin heitetty naisääni tuo syvyyttä sävellyksiin.

Kappalemateriaali puolestaan paljastuu lopulta hyvin tasavahvaksi, muttei missään nimessä tasapaksuksi. Kärkibiisit, kuten ”Insectia” ja ”Ascension” omaavat mukavasti tarttumapintaa muun materiaalin antaessa vahvaa taustatukea.

”Xenosis” ei ole vuosituhannen merkkiteos, eikä välttämättä edes tekijänsä paras levy, mutta se on onnistunut suoritus. Kyseessä on paljon työtä vaativa ja samalla palkitseva kokonaisuus. Tamperelaisten uusin rieska kannattaa tarkistaa, mikäli tahtoo levylautaselleen jotain haastavampaa.

7½/10

Miika Manninen

1.Prology
2.Insectia
3.Shadowmaker
4.Phenomenon
5.Collision Imminent
6.I´m The Abyss
7.Ascension
8.Nectar Of The Gods
9.Xenosis
10.All That´s Left

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän