Marianas Rest – Ruins (2019)

Kotkalainen Marianas Rest julkaisi odotetun kakkosalbuminsa huhtikuun lopulla. Vuonna 2016 ilmestynyt debyytti ”Horror Vacui” oli onnistunut pelinavaus, joka esitteli kehityskelpoisen bändin. Mitä on tapahtunut parissa vuodessa ja mille ”Ruins”-nimeä kantavan teoksen sisältämä melodisen doom/death metalin kombinaatio kuulostaa?

”Kairos”-niminen raita saa kunnian potkaista uuden albumin käyntiin ja alku on lupauksia herättävä. Biisit ovat tasaisia ja niistä löytyy hyviä melodioita. Sävellyksissä on voimaa ja pienimuotoista tarttuvuutta, mutta se viimeinen kanveesiin saattava isku jää puuttumaan.

Odottavaa tunnelmaa sisältävän alun jälkeen saadaan viimein juonesta kiinni. Iskut alkavat löytää kunnolla perille ja parhaat hetket koetaan ”Unsinkable”/”Restitution” -kaksikon kyydissä. Murskaavalla raskaudella ryhditetyt sävellykset ovat täynnä koukkuja ja ne iskeytyvät tajuntaan toden teolla. Päätösraita ”Omega” raivaa myös itsensä levyn parhaiden biisien joukkoon. Tunnelmoivalla kitarasoololla varustettu 9 minuuttinen järkäle on komeaa kuultavaa ja loistovalinta päättämään ”Ruinsin” matka.

”Ruins” tarjoaa tasavahvan kattauksen melankoliaa ja bändin omin sanoin ”elämisen sietämättömän kurjuuden ylistystä”. Tunnin verran murjovan albumin vahvuudet löytyvät melodioista sekä laulaja Jaakko Mäntymaan vakuuttavista sekä pahaenteisistä örinöistä. Kokonaisuus jää kaipaamaan muutamaa syvyyspommia lisää, mutta kaiken kaikkiaan kotkalaiset ovat saaneet aikaan hyvän albumin.

7½/10

Miika Manninen

1.Kairos
2.The Spiral
3.Hole In Nothing
4.The Defiant
5.Unsinkable
6.Shadows
7.Restitution
8.Omega

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän