Machina – Ride Revenge (2018)

Viime vuosikymmenen puolessa välissä perustettu Machina tarjoilee kolmannella täyspitkällään 1980-luvulle tuoksahtavaa heavy metallia power-lisukkeilla maustettuna. Uutukainen julkaistaan vuonna 2014 ilmestyneen edeltäjän ”Hellbound Heartin” tavoin omakustannepohjalta. Mm. Acceptin, Trustin ja Judas Priestin vaikuttajikseen nimenneet oululaiset ovatkin saaneet kasaan varsin toimivan albumin.

”Ride Revenge” potkaistaan käyntiin ”New World Vision”-nimisellä kolmiminuuttisella perusheavypalalla, jossa on mukana vahva power metal -tunnelma Etäisesti mieleen tulee kuva vuosituhannen vaihteen Iron Savior/Gamma Ray -osastosta, vaikkei aivan mainittujen raskausluokassa ollakaan. Kappale ei vielä varsinaisesti vie mattoa jalkojen alta, mutta kakkosbiisi ”Forgery” onnistuu jo huomattavasti paremmin hyvän kertosäkeensä ja Acceptin mieleen tuovien riffiensä ansiosta.

Heti ensi kuuntelulla käy ilmi, että bändin yksi suurimmista voimavaroista hyvien sävellysten lisäksi on laulaja Sami Huotari. Herran hieno, hieman karheampi ääni tuo mieleen mm. Marco Hietalan jylhän ilmaisun ja vokalisti onnistuu tulkinnallaan tuomaan biiseihin lisää tarvittavaa syvyyttä.

Machina on tällä albumilla vahvimmillaan hidastempoisemmissa biiseissä, sillä molemmat slovarit (”All Roads Lead Home” sekä ”The Cloud Factory”) ovat ”Ride Revengen” parasta antia ja Huotarin ääni pääsee näissä sävellyksissä oikeuksiinsa. Levyn päättävä eeppisempi nimibiisi vakuuttaa myös ja 7 minuuttia juokseva kappale nousee aivan slovareiden kantaan. Nopeammista vedoista parhaiten onnistuvat jo aiemmin mainittu ”Forgery” sekä pientä tarttumapintaa sisältävä ”Warmonger´s Heyday”.

Toimivassa kokonaisuudessa on kuitenkin muutama pieni särö ja etenkin levyn keskivaiheilla kuultava ”Fingerscrossed” ei istu millään muiden sävellysten sekaan. Kauneusvirheet jäävät loppujen lopuksi pieniksi, eivätkä muutamat puuduttavat hetket pilaa ”Ride Revengen” hyvää tunnelmaa.

Machina saattaa olla monelle täysin vieras yhtye, mutta kyseessä on ilman muuta tutustumisen arvoinen tapaus ja ”Ride Revenge” on hyvä tilaisuus ottaa bändi haltuun. Tässä ei keksitä pyörää uudelleen, mutta tarjolla on levyllinen laadukasta musiikkia hyvällä ja ammattimaisella otteella. Oululaisten tuotosta voi ehdottomasti suositella melodisen metallin sekä perinteisemmän heavyn kannattajille.

7½/10

Miika Manninen

1.New World Vision
2.Forgery
3.All Roads Lead Home
4.Warmonger’s Heyday
5.Fingerscrossed
6.The Cloud Factory
7.Ship Of Sighs
8.Faith
9.The Fall
10.Ride Revenge

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here