Lähdön Aika – Alku (2019)

Kotimaisen sludge /doom -metalin maailmassa vuodesta 2003 vaikuttanut Lähdön Aika ei ole pitänyt turhaa kiirettä uutta musiikkia julkaistessaan. ”Alku” on yhtyeen kolmas albumi ja uusia biisejä on veistelty kaikessa rauhassa vuosina 2015-2017.

Kyseessä ei ole helppo levy. Sen sisältämät kuusi biisiä haastavat kuulijansa niin massiivisen musiikin, kuin myös epätoivoa, pessimismiä ja mm. Sentencedin tunnetuksi tekemien ”ei tämä tästä”-tyyppisten sanoitustensa puolesta. Tämä matka on raskas, vaativa sekä valoton vaellus tunneliin, jonka päässä ei näy valoa.

Synkkyyttä kohti lähdetään tarpomaan ”Huomisen toivo”-raidan avatessa pelin. Musiikki on raskasta ja rouhivaa sopivan äänimaailman tuodessa lisää pimeyttä sävellysten ylle. Vokalisti Markon käheää ja tiukkaa käskytystä muistuttava ulosanti tuo äänen synkille lyriikoille.

Albumin materiaali on pitkän ja syväluotaavan analyysin perusteella kaksijakoista. Ensimmäiset kolme biisiä löytävät maaliinsa selkeimmin ja sävellykset ovat kaikin puolin onnistuneita. Levyn päättävä ”Rauha”/”Pelko”/”Ainoa tie”- kolmikko ei ole huono, mutta alkupäähän ladatut syvyyspommit yksinkertaisesti jättävät viimeisimpänä mainitut selkeästi varjoonsa.

”Alku” on hyvää jatkumoa genressä pitkään vaikuttaneen yhtyeen tuotantoon ja tyylisuunnan ystävät saavat levystä varmasti enemmän irti. Lähdön Aika on saanut kasaan albumin, joka on parhaimmillaan mitä sopivinta taustamusiikkia viimeiselle matkalle jonka päässä odottavat tyhjyys, kadotus sekä unohdus.

7+/10

Miika Manninen

1.Huomisen toivo
2.Matkalla
3.Kuka sinä olet
4.Rauha
5.Pelko
6.Ainoa tie

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here