Kormak – Faerenus (2018)

Mainos
Saarihelvetti

Italialainen vuonna 2015 perustettu Kormak julkaisi debyyttitäyspitkänsä ”Faerenus” kesäkuun lopulla. Bändin musiikkityyli on särmikkäällä otteella kuorrutettu folk metal, josta löytyy vaikutteita melodödiksestä sekä metalcoresta.

Levy käynnistyy lyhyen puheintron jälkeen ”March Of Demise”-nimisellä raidalla ja kyseessä on onnistunut avaus. Raskaalla poljennolla käynnistyvä kappale esittelee hyvin pitkälle koko sen kavalkadin, mistä Kormakin musiikki koostuu. Mukana on akustista tunnelmointia, raskasta junttaa, melodioita ja päällimmäisenä hienoa laulutyötä. Biisimateriaalista vastaava ja bändin johtohamon virkaa toimittava 27-vuotias Zaira de Candia omaa melkoisen repertuaarin. Laulajattaren palkeista lähtee niin vakuuttava sopraano kuin myös rankempi örinä.

Vahvan avausbiisin jälkeen koetaan vielä hyviä hetkiä ”Sacra Noxin” ja keväällä singlenä julkaistun ”Goddess´s Songin” tahtiin. Ensin mainittu polkee eteenpäin samoilla keinoin, kuin avausbiisi ja jälkimmäinen puolestaan on levyn folkeinta osastoa. Singleksi valinta on täysin perusteltua, sillä kyseessä on ”Faerenuksen” onnistunein sävellys.

Levyn keskivaiheille sijoitettu ”The Hermit” on puolestaan omaperäinen tekele. Reilut 22 minuuttia kestävä biisi ei sinänsä ole pituutensa suhteen ihmeellistä, mutta jos kappaleen keskellä on n. 15 minuuttia käytännössä tyhjää, se on jo uutta. Muutamia, parin sekunnin mittaisia äänitehosteita lukuun ottamatta vartti hiljaisuutta on aika pitkä aika.

Albumin loppupuolella eväät on syöty, eikä lupaava alku ole kuin muisto. Kappaleet eivät enää ole vahvoja kokonaisuuksina ja niissä on ainoastaan hyviä osia, jos niitäkään. Raskaan sävellyksen ympärille kyhätyn nimibiisin tuima sekä raaka ote tekee poikkeuksen ja pystyy pelastamaan hieman, mutta sitä lukuun ottamatta jää kuuntelijalle väistämättä luu käteen.

Kormak onnistuu kuulostamaan debyytillään parhaimmillaan vakuuttavalle ja biiseissä on särmää sekä potentiaalia. Tässä kohtaa oppirahoja on makseltavana sen verran, ettei liito kanna vielä koko levyn mittaa. Heikoimmillaan jälki on sekavaa ja kappaleissa on toisiinsa sopimattomia sekä järjettömiä osia. Alkupään onnistumiset antavat lupauksia tulevaisuuden varalle.

6+/10

Miika Manninen

1.Amon
2.March Of Demise
3.Sacra Nox
4.The Goddess´ Song
5.The Hermit
6.Faerenus
7.Patient no. X
8.July 5th
9.Eterea El

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän