Khanus – Flammarion (2018)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Khanus on kolmen vuoden ikäinen trio Oulusta ja heinäkuussa ilmestynyt ”Flammarion” on bändin debyyttitäyspitkä. Oululaisten musiikkityyli on shamanistista death/black metalia ja aiempaa julkaisuhistoriaa on yhden vuonna 2016 julkaistun EP:n verran.

Levy avataan rohkeasti coverilla ja oululaisten käsittelyyn pääsee Darkthronen ”Total Death” -albumin päätöskappale ”The Serpent´s Harvest”. Hieman epätavallinen, mutta tässä tapauksessa onnistunut pelinavaus. Bändi onnistuu tekemään norjalaisten sävellyksestä oman näköisensä, alkuperäistä silti kunnioittaen.

Yhtyeen oma materiaali toimii parhaiten vauhdikkaamman tempon saattelemana ja muutamat kappaleet saavat mukavasti niskaan liikettä. Sävellyksiin on myös saatu hyviä melodioita ja erityisesti kuoro-osioissa erottuva sopraanoääni tuo syvyyttä musiikkiin.

Kappalerakenteet eivät ole ensikuuntelulla aukeavia ja ”Flammarion” tarvitsee aikaa avautuakseen. Vahvojen hetkien lisäksi löytyy myös puutteita. Levyn heikkoudeksi ja kompastuskiveksi osoittautuvat hidastempoisemmat sävellykset. Kappaleet jäävät nopeampien vetojen varjoon, eivätkä herää samalla tavoin eloon.

”Flammarion” omaa tietynlaista omaleimaisuutta ja bändissä on ehdottomasti potentiaalia. Perusasiat ovat hyvin hanskassa aina tuotantoa ja vokalisti Sovereignin omaperäistä ilmaisua myöten. Vielä ei osuta häränsilmään, mutta oikealla polulla ollaan. Seuraavalla julkaisulla voi odottaa jo kovempaa vaikutusta, nyt ollaan vielä matkan alkumetreillä.

6/10

Miika Manninen

1.The Serpent´s Harvest
2.A Timeless Sacred Art
3.Titan Souls
4.Ageless
5.The Uncreated
6.Secular Spiritual Existence
7.Surrupu
8.Magick And Numbers

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän