Kaunis Kuolematon – Elämä ei tarvitse minua EP (2019)

0
517

Melodisen doom/death metalin parissa operoiva Kaunis Kuolematon tarjoili 20 minuuttisen näytteen osaamisestaan uuden EP:n muodossa. Helmikuun puolivälissä ilmestynyt ”Elämä ei tarvitse minua” jatkaa vuonna 2012 alkanutta julkaisuhistoriaa.

Levyn käynnistävä nimibiisi alkaa tavalla, joka ei jätä ketään kylmäksi. Upean akustisen tunnelmoinnin tahtiin on helppo sulkea silmänsä ja antaa kaihoisan musiikin kuljettaa. Tunnelma on mallia ”tyyntä myrskyn edellä” ja tyyneys on pian muisto vain. Jyrkkä örinälaulu yhdistettynä Swallow the Sun -tyyppiseen murskaavaan rouhintaan ottaa vallan. Reilut seitsemän minuuttia kellottava biisi yhdistelee hienosti herkkää tunnelmaa, sekä raskaita elementtejä ja kyseessä on yksi haminalaisten hienoimmista yksittäisistä sävellyksistä.

Nopeammalla tempolla eteenpäin jyräävä ”Porteilla” sekä puhtaan tunnelmoinnin ja naislaulun voimin vahvennettu ”Yön tunteina” omaavat myös mukavasti tarttumapintaa. Molemmat ovat hyviä perusbiisejä, joista löytyy mielenkiintoa ylläpitäviä koukkuja. Levyn päättävä ”Aseista riisuttu” jää pakan heikoimmaksi. Kappaleessa on paljon samaa kuin edeltäjissään, mutta se jää kokonaisuutena tasapaksuksi eikä yllä samoihin korkeuksiin muun materiaalin kanssa.

Kaunis Kuolematon on saanut aikaan vahvan minijulkaisun ja sävelkynä on ollut terässä. Avausbiisi on ehdottomasti julkaisun huippuhetki muun materiaalin antaessa sille taustatukea. Kyseessä on laadukas julkaisu, joka kannattaa ehdottomasti tarkistaa, mikäli toiveissa on levylautaselle jotain raskasta, tunnelmallista, rujoa, ja samalla myös kaunista.

3½/5

Miika Manninen

1. Elämä ei tarvitse minua
2. Porteilla
3. Yön tunteina
4. Aseista riisuttu

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here