Kalmo – Gehinnom (2021)

MAINOS:Yhden miehen doom metal-bändi Kalmo julkaisi ensimmäisen albuminsa “Gehinnom” huhtikuussa. Pienempiä julkaisuja aiemmin rakennelleen yhtyeen teoksissa on ollut jotain kieroa viehätystä, mutta todellinen läpimurto on jäänyt uupumaan.

Nyt vuorossa on materiaalia täyspitkän edestä, mutta lopputulos jää laihaksi. Rosoinen ulosanti ei vielä sinänsä ole ongelma, mutta kappalemateriaalin kehno taso lyö sen verran pahasti kasvoille, ettei “Gehinnomin” annista voi suuremmin nauttia. Pienen poikkeuksen tekee videobiisiksi valikoitunut kohtuullisesti potkiva “Kuolleen linnun laulu”. Yksinään tuo raita ei toimivuudestaan huolimatta kokonaisuutta pysty kannattelemaan.

Lopputulemana ei voi todeta kuin, että Kalmon uusin tuotos on heikko, kankea sekä täysin odotukset alittava tekele. Työtä riittää runsaasti, jotta tästä kuuden jalan syvyisestä kuopasta pääsee ylös.

5½/10

Miika Manninen

1. Tuho
2. Tuli
3. TSEPVSL
4. Mitään ei jää
5. Marjaana
6. Kuolleen linnun laulu

+ artikkelit

Lappeenrannasta kotoisin oleva, nykyinen siilinjärveläinen, joka on hengittänyt ja syönyt metallimusiikkia 20 vuoden ajan. Tutustuminen "alaan" tapahtui perinteisen heavy metalin myötä ja myöhemmin musiikkimaku onkin laajentunut runsaasti metallin saralla. Elämääni runsasta lisäväriä musiikin lisäksi tuovat perhe, sekä jonkinasteinen urheiluhulluus.