Kaarnekorpi – Rajankävijä (2018)

Kuva: Jutun yhteydessä mainittu yhtye/artisti/levy-yhtiö/tiedottaja ja/tai sen lähettämä lehdistö- tai promootiokuva tai kuvassa ilmoitettu valokuvaaja.

Kaarnekorpi on tamperelainen folk/viikinkimetalliyhtye ja ”Rajankävijä” heidän ensimmäinen täyspitkänsä. Vuonna 2004 perustetun ryhmän julkaisuhistoriasta löytyy aiempia merkintöjä yhden EP:n ja useamman demon verran.

Musiikillisesti ”Rajankävijä” on monipuolinen teos. Mukana on raskasta junttausta, tiukkaa riffittelyä, ripeää tempoa mutta myös maltillisempaa lähestymistapaa sekä melodisuutta. Erityisesti energiset kitarasoolot tuovat musiikkiin mukavan lisämausteen. Myös molemmat vokalistit hoitavat tonttinsa onnistuneesti. Kimmo Kellbergin örinät saavat tarvittavaa vastapainoa Johanna Eteläkarin herkemmästä tulkinnasta.

Kappalemateriaali on vielä osittain raakilemaista ja tyhjäkäyntiä on päässyt sekaan. Mukana on myös onnistumisia ja muutaman kerran kolahtaa jo hyvin. Esimerkiksi eeppinen ”Verkonlaskija” on sellainen biisi, jollaisia toivoisi kuulevansa jatkossa lisää.

”Rajankävijä” on debyytiksi kelvollinen, mutta kokonaisuus jää vielä keskeneräiseksi. Parissa biisissä on potentiaalia ja sieltä täältä löytyy toimivia osia esimerkiksi hyvän kertosäkeen tai laulumelodian muodossa. Peli on nyt saatu avattua, mutta jatkossa parhaiden hetkien tasoista menoa tarvitaan lisää.

6+/10

Miika Manninen

1.Valtakunta
2.Kaaoksen tuoja
3.Oikeudenjakaja
4.Nekronautti
5.Verkonlaskija
6.Valitut
7.Linnake
8.Kaamoksen lapsi

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here