Ikitie – Kostontuoja EP (2019)

Mainos:
Saarihelvetti

”Brutaalia hard rockia Tampereelta!” Näin mainostaa itseään vuonna 2017 perustettu Ikitie omalla Facebook-sivullaan. Ei huono kuvaus, nimittäin nelikon järjestyksessään kolmas EP ”Kostontuoja” on kovaa tykitystä.

Ikitien musiikki nojaa vahvasti juuri hard rockiin, mutta siinä on myös runsaasti viitteitä 1980-luvun melodiseen heavy, -sekä doom metaliin. Lisäksi tuotannon hyvänlaatuinen vanhakantaisuus saa aikaan lähestulkoon autenttisen kasarifiiliksen ja ”Kostontuoja” on kuin aikamatka tuolle kultaiselle vuosikymmenelle.

Levy sisältää viisi biisiä, joista löytyy ajoittain yllättävän reippaasti potkua. Tajuntaan iskeytyy ”Huutoja Pimeydestä”, joka on hyvä näyttö bändin raskaammasta pommituksesta. ”Luutarha” puolestaan nousee viisikon parhaaksi onnistumiseksi. Kappale ratsastaa komean doom metalliriffin voimalla, jonka ansiosta se jää helposti mieleen.

”Kostontuojan” tarjoamalla matkalla viihtyy hyvin ja sen tarjoamat reilut 20 minuuttia hujahtavat ohi nopeasti. Yksikään biisi ei nouse jättimenestykseksi, mutta tamperelaiset ovat silti saaneet nikkaroitua asiallisen näytteen osaamisestaan. Pientä kypsyttelyä tämä keitos hyvästä meiningistään huolimatta kaipaa. Ajoittainen demomaisuus haittaa tahtia ja tätä kautta lopputulos ei ole niin onnistunut, kuin voisi olla. Kaikesta huolimatta Ikitie jää plussalle tällä julkaisulla. Jos haluat piipahtaa pikaisesti 1980-luvulla, kannattaa tämä julkaisu ottaa haltuun.

2½/5

Miika Manninen

1.Kostontuoja
2.Huutoja pimeydestä
3.Luutarha
4.Muutosvoimassa
5.Toinen

 

JÄTÄ VASTAUS

Kommenttisi
Pistä nimesi tähän