Hanging Garden – Skeleton Lake (2021)

1. Kuura 2. Faith 3. Nowhere Haven 4. Winter´s Kiss 5. When The Music Dies 6. Tunturi 7. Road Of Bones 8. Field Of Reeds 9. Skeleton Lake

Kotimainen melodisen doom/death metallin taitaja Hanging Garden lähentelee jo kunnioitettavaa 20 vuoden ikää. Vuonna 2004 perustettu yhtye on ollut aktiivinen julkaisujen osalta ja nyt ilmestyvä ”Skeleton Lake” on järjestyksessään seitsikoksi laajentuneen ryhmän seitsemäs albumi.

Edellinen, pari vuotta sitten ilmestynyt ”Into That Good Night”, oli toimiva ja tasokas albumi, jolta löytyi useampi kova biisi. ”Skeleton Lake” jatkaa samoilla askelmerkeillä ja etenee mm. Swallow the Sunin, Anatheman ja Katatonian henkeä sisältävillä sävellyksillä.

Albumin alku otetaan hieman varovaisella otteella ja tuntuu kuin bändi säästelisi muutamassa kohdassa parhaita iskujaan. Ensimmäisten biisien joukossa on perusvarmoja, mutta yllätyksettömiä ratkaisuja ja puoleen väliin mennessä alkaa toivoa lisää nostetta parin onnistumisen tueksi.

Kurssi kääntyy toden teolla kutosraita ”Tunturin” myötä ja myös levyn loppu jatkaa samalla polulla. Esimerkiksi ”Road Of Bones” on bändin koko diskografian mitalla yksittäisten biisien parhaimmistoa ja päätösnumeroksi valikoitu nimikappale on albumille mitä parhain lopetus.

Parhaimmillaan levyltä löytyy viihdyttäviä ja mukanaan pitäviä hetkiä, mutta alkupään pieni säästely tekee kokonaisuudesta ripauksen verran epätasaisen. Huonoa levyä ”Skeleton Lakesta” ei silti saa millään ja laatukamaa tässä taas kuulijoille tarjoillaan useamman kappaleen verran.

8-/10

Miika Manninen

1. Kuura
2. Faith
3. Nowhere Haven
4. Winter´s Kiss
5. When The Music Dies
6. Tunturi
7. Road Of Bones
8. Field Of Reeds
9. Skeleton Lake

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here